Ny brandbil till Moheda

Räddningstjänsten i Moheda får en ny brandbil till hösten. Det får även Ingelstad.
– Roligt och välbehövligt med den här fordonsupprustningen, säger Jörgen Walldén, räddningschef för Värends räddningstjänst.
Alvesta • Publicerad 2 juli 2010

Två nya, mindre räddningsfordon, har köpts in för tre miljoner kronor till Värends räddningstjänst. Upphandlingen har Alvesta kommun stått för.

– Det är lättare brandbilar med ett modernt nytt släckningssystem. Man behöver ha med sig lite vatten, men har fortfarande en stor släckningskapacitet, berättar räddningschef Jörgen Walldén.

En brandbil levereras till Moheda i höst och kan börja användas under senhösten. I september ska den andra vara på plats i Ingelstad.

– De lämpar sig för mindre styrkor som behöver släcka utvändiga bränder snabbt och effektivt.

Att nya bilar tillkommer gör att befintliga bilar kommer att flyttas till andra stationer. Tre av de äldsta brandbilarna säljs.

– Det har aldrig tidigare satsas så här mycket på att upprusta fordonsparken, så det är oerhört positivt, säger Jörgen Walldén.

Emma Ståhl
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.