Ny vd på Allbohus innan årets slut

Rekryteringen av ny vd för Allbohus fastighets AB har inte kommit i gång ännu.
– Vi hoppas vi har bestämt oss innan sommaren, säger Mikael Johansson, ordförande i styrelsen för Allbohus fastighets AB.
Alvesta • Publicerad 5 mars 2012

I dagarna kommer bostadsbolaget att bestämma vilken rekryteringsfirma som ska sköta rekryteringen av en ny vd för Allbohus Fastighets AB.

– Vi träffar två företag nu i veckan, fastnar vi inte för någon av dem så finns det fler att välja på. Det är naturligtvis viktigt att välja rätt, det avgör hur bra rekryteringen sedan går, säger Mikael Johansson.

Johansson tror inte att det kommer att dröja länge innan man har ett namn.

– Om det går fort nu och vi bestämmer oss för en firma så är det bara att köra. Vi har ett styrelsemöte nu i veckan och då ska vi bestämma vilket tidsperspektiv vi ska ha.

Karl-Olov Rydå, som har varit tillförordnad vd sedan i oktober förra året, då Lennart Lindstedt abrupt fick gå från sin vd-post, kommer att sitta fram till halvårsskiftet.

– Det kan bli så att Rydå får vara kvar året ut om han vill och om det tar så lång tid.

När har Allbohus en ny vd?

– Vi fick ju göra en upphandling av rekryteringsfirma och det tar extra tid. Ofta har personer vi söker en viss uppsägningstid, ibland upp till sex månader. Men det kan bli så att vi i alla fall har bestämt oss innan sommaren. Att den nya vd:n kommer att börja jobba innan årets slut är självklart.

– När det är klart med rekryteringsfirma så ska vi i styrelsen tillsammans med rekryteringsgruppen diskutera vad vi vill ha för krav på vd:n. Sedan träffar vi några som matchar och därefter hoppas vi att vi kan får fram rätt person, säger Mikael Johansson.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.