Annons

Nya simhallen kär(v) fråga för kommunen

Kommunalrådet Mats Johnsson (M) utesluter inte att simhallsbygget bli uppskjutet på grund av det kärva ekonomiska läget.
Projektet ska i alla fall styras från högsta ort med bland andra Johnsson vid spakarna.
Alvesta • Publicerad 25 oktober 2012

Tidigare i år avslöjades att utbyggnaden av simhallen kom att bli tre gånger dyrare än beräknat. Slutsumman tros hamna på mellan 70 och 90 miljoner.

En utbyggd simhall med ytterligare en bassäng har varit på tapeten i minst tio år. Men projektet har hela tiden skjutits på framtiden inte minst av ekonomiska skäl. Och just nu är inte Alvesta kommuns ekonomi den bästa.

Annons

Kommunen ska spara många miljoner och simhallen är en stor investering, riskerar projektet att skjutas upp ännu en gång?

– Jag utesluter ingenting. Det kan bli så, vi måste ha kontroll på utgiftssidan, säger Mats Johnsson.

I juni tog fullmäktige beslutet att ombyggnaden skulle göras under 2013 och 2014 och att ansvaret för projektet och anbudsförfarandet skulle läggas på nämnden för samhällsplanering.

Men nu anser kommunledningen med Mats Johnsson (M) i spetsen att projektet måste styras från högsta ort för att bli bra.

Därför kommer en projektgrupp att tillsättas, innehållande förutom Mats Johnsson också oppositionsrådet Robert Olesen (S), ordföranden i nämnden för samhällsplanering Matz Athley (M) samt vice ordförande Lars-Olof Pettersson (S).

– Det är bra att ha någon att bolla med.Projektet är så stort att vi tycker att vi ska ha en politisk styrgrupp. Det har vi har haft tidigare vid andra stora projekt.

Sparprogrammet som Mats Johnsson ligger bakom ska upp i kommunstyrelsen 30 oktober. Socialdemokraterna som under mandatperioden i flera frågor regerat ihop med Moderaterna och de två andra allianspartierna har vädrat sitt missnöje med Johnssons sparförslag.

I vart fall (S) och (AA) väntas lägga fram en rad egna förslag om hur Alvesta kommun ska få ned sina kostnader och kanske till och med öka sina inkomster.

– Ja, det återstår att se. Jag har lagt fram ett förslag med förhoppningen att få igenom det, säger Mats Johnsson.

Stefan Fehrm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons