Annons

Ohållbart enligt facket

– Vi kände att den här omorganisationen kommer att bli ohållbar, säger Carina Engstrand, ordförande i Kommunal Kronoberg sektion 2 i Alvesta.
Alvesta • Publicerad 15 mars 2011

Omorganisationen förhandlades enligt mbl i ett tidigt stadium. När neddragningen av vaken natt kom på tal begärde facket en förhandling om det.

– Vi försökte göra vad vi kunde för att få behålla vakennatten. Problemet är att den här omorganisationen skulle provas oavsett vad den kostade för personalen.

Annons

– Personalen har byggt upp en trygghet hos omsorgstagarna under många år och onödig oro har skapats på grund av att arbetsgivaren inte har lyssnat på sin personal. En personal som verkligen ville engagera sig och göra det bättre för verksamheten. Man hade alla möjligheter att göra den här omorganisationen på ett bra sätt, men så blev tyvärr inte fallet, säger Carina Engstrand.

Kommunal kommer nu att begära en uppföljning av hela omorganisationen av Alvesta Gruppbostäder.

Emma Ståhl
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons