Annons

Olesen (S) vill ha svar

Har kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson (M) och Moderaterna i Alvesta fortfarande förtroende för Lars-Olof Franzén (A-A)? Det är en av frågorna som Robert Olesen (S) vill ha svar på av kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson (M).
Alvesta • Publicerad 5 februari 2014
Robert Olesen (S) vill ha svar på en rad frågor om avtalen mellan Matz Athley (M) och Lars-Olof Zona Franzén (A-A).Foto: 

Frågorna ställer han i en interpellation. Avtalen det gäller är de interna allians­avtal som slöts mellan Lars-Olof Franzén, ordförande i kultur- och fritidsutskottet, och Matz Athley (M), ordförande i nämnden för samhällsplanering.

Smålandsposten har vid flera tillfällen skrivit om de interna alliansavtalen och om att en tjänsteman uppmanats att agera ”smidigt” av Lars-Olof Franzén i samband med inköp av armatur.

Annons

Enligt Lars-Olof Zona Franzén är avtalen överenskommelser om alliansens arbetsinriktningar om belysning av Spånen­spåret och fyllnadsmassor till Hanaslöv. De kom sedan att ligga till grund för beslut i nämnden för samhällsplanering. Ett lokalt företag nämndes i förvaltningschef Ulf Arvidssons anteckningar från ett samtal med Lars-Olof Franzén.

Avtalen ifrågasattes av (S), som reserverade sig mot nämndbesluten.

Robert Olesen vill att Mats Johnsson svarar på frågan om han anser att hanteringen är i linje med normal demokratisk hantering av frågor.

Vidare om Mats Johnsson anser att avtalen är en del av majoritetsalliansens politiska överenskommelser eller om det är en överenskommelse mellan ordförandena i två politiska organ.

Robert Olesens anser att anteckningarna avslöjar korruption. Han vill veta vad kommunstyrelsens ordförande anser om detta och varför ärendet lämnades till en enskild revisor, inte till hela revisionen.

Den senare frågan har Mats Johnsson redan besvarat i Smålandsposten, med att revisorn i fråga var den som bodde närmast honom. Angående frågan om förtroendet för Lars-Olof Franzén sade Mats Johnsson i samma artikel att han ville vänta med svaret tills revisorernas utlåtande är klart.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons