Annons

Oljeshejkerna satsar miljoner på mackar

Medan de stora bensinbolagen inte vill investera i stationer utan lägger ned går uppstickaren Oljeshejkerna Johnsson AB i motsatt riktning och investerar.
Alvesta • Publicerad 30 mars 2011

Nedläggningen av de två Preemstationerna i Alvesta och Vislanda skapar gynnsamma förutsättningar för framtidssatsningarna.

Totalt kommer Olje­shejkerna att investera 2,5 miljoner kronor i mackarna i Alvesta och Vislanda. Bensinstationerna, den ena obemannad, ska byggas om. Det blir bland annat åtta nya pumpar.

Annons

-Vi tror på framtiden och förväntar en stark tillströmning av nya kunder vid Preems nedläggningar av sina mackar och Alvesta och Vislanda, säger Thomas Johnsson.

Dessutom planerar företaget en ny station i Olofström, där företaget köpt den före detta OKQ8-stationen.

-Vi väntar på tillstånd från kommunen och Räddningstjänsten. Om allt går enligt planerna är vi i gång i april, säger Johnsson.

Sedan tre år tillbaka har företaget även haft planer på att bensinförsäljning i Ryd. Först måste en planändring i samhället bli klar. Beräknad byggstart är i sommar.

De båda nyetableringarna är en sammanlagd investering på fyra miljoner kronor och när de är genomförda har Oljeshejkerna sammanlagt tio drivmedelsanläggningar.

-Som äkta smålänningar går vi mot strömmen och tror på framtiden, säger Thomas Johnsson.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons