Annons

Översyn av organisation behövs

Organisationen på kommunledningskontoret ska se över. Det finns ingen plan för detta än, men kommunchef Sven Munck tror att det är ett måste.
Alvesta • Publicerad 18 februari 2012
Kommunchef Sven Munck vill inte kommentera det specifika innehållet i medarbetarenkätens resultat för kommunledningskontoret.Foto: 

Sven Munck menar, att en del av orsaken till att kommunledningskontorets drygt 30 medarbetare är mindre nöjda och mer negativa än kollektivet kommunanställda kan bero på att organisationen inte är bra.

Han säger, att arbetsbördan har ökat.

Annons

– Det kan folk uppleva olika och reagera på olika sätt.

I övrigt vill han inte spekulera i orsaken till enkätens resultat.

– Vi har fått materialet och det ska användas till att förbättra. Det ska följas upp på avdelningsnivå och förvaltningsnivå, säger Sven Munck.

Det gjordes en enkät år 2009, som också visade negativa värden för kommunledningskontoret. Vad gjorde ni då?

– Vi jobbade med den också. Fast kanske inte tillräckligt mycket. Enkäten är en temperaturmätare vid ett givet tillfälle. Vi måste jobba med detta, säger Sven Munck.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons