Annons

Övervakningsfilmen ska granskas i jakt på rånarna

Polisen har inga spår efter de tre rånare som vid 19.30-tiden på lördagskvällen rånade Ica Nära Dackehallen i Vislanda. Nu står hoppet till vad övervakningsfilmen kan visa.
Alvesta • Publicerad 29 oktober 2012
På söndagen öppnade Icaaffären igen efter lördagskvällens rån. Foto: Per-Erik Sandebäck
På söndagen öppnade Icaaffären igen efter lördagskvällens rån. Foto: Per-Erik SandebäckFoto: 

En halvtimme för stängning i lördags stormade tre maskerade rånare in i butiken i Vislanda. Två av dem visade upp pistolliknande föremål och fick enligt polisen med sig kontanter och cigaretter innan de lämnade platsen.

Vittnen såg hur rånarna lämnade butiken i en röd Volvo 850, åt vilket håll de körde vet inte polisen. Det kan ha funnits en fjärde person i den väntanden bilen.

Annons

– Vi har signalement på rånarna men det går vi inte ut med. Under söndagen gjorde teknikerna en brottsplatsundersökning och vissa spår har säkrats. Vilka vill jag inte gå in på, säger Kronobergspolisens inre befäl Anna-Karin Davidsson.

Ica Nära Dackehallen var stängd halva söndagen men öppnade igen när polisens tekniker var färdiga.

– Vi ska nu granska övervakningsfilmen och se om det kan ge något. Vi får också se vad den tekniska undersökningen visar. Eventuellt kan någon hör av sig med iakttagelser, säger Anna-Karin Davidsson.

Personalen i butiken chockades, men klarade sig utan fysiska skador.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons