Annons

Personalen utbildas i konflikthantering

Snart kommer personalen på Allbo lärcenter i Alvesta att utbildas i konflikthantering.
– Vi har inga exakta lösningar på hur det ska göras än, men det blir samarbetsövningar, säger Britt Ask Rydgård, rektor för transportutbildningarna vid Allbo lärcenter.
Alvesta • Publicerad 22 oktober 2012
Smålandsposten den 18 september 2012.
Smålandsposten den 18 september 2012.Foto: 

Smålandsposten har tidigare berättat om Allbo lärcenters nya handlingsplan när det gäller att få bukt med trakasserierna som pågår på skolan.

All personal kommer att få en heldagsutbildning om konfliktlösningsteori under studiedagarna på höstlovet. Därefter får alla lärare ytterligare en dags mera praktiskt inriktad utbildning i mindre grupper. Det blir vid fem tillfällen i november.

Annons

Vad ska man göra under utbildningsdagarna?

– Det exakta upplägget är inte spikat ännu. Först kommer utbildningsdagarna, sedan ska lärarna jobba fram saker som fungerar i grupperna. Det här handlar om en process. Ett företag som ägnar sig åt skolutveckling ska hålla i utbildningen, säger Britt Ask Rydgård.

Efter att personalen utbildats kommer lärarna att genomföra liknande aktiviteter i sina klasser.

– Detta gäller alla gymnasieklasser, både de nationella programmen och introduktionsprogrammen. Även en del vuxenutbildningar omfattas.

Är det här rätt väg att gå?

– Vi tror att konfliktlösning är något som alla har nytta av att bli bättre på, både privat och i skolan och i ett framtida yrkesliv. Detta kommer förhoppningsvis att underlätta samspelet mellan olika elever och förebygga problem framöver, säger Britt Ask Rydgård.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons