Poliser snart på plats

Nu kommer polisstationen i Alvesta att bemannas med poliser igen, trots närheten till Växjö. Anledningen är att Krono­bergspolisen vill ha fler poliser utspridda i länet.
– Vi vill försöka ha ­poliser på plats på så många ställen som möjligt, säger närpolischef Jonas Eek.
Alvesta • Publicerad 17 augusti 2013
Snarast möjligt kommer polis­stationen i Alvesta att vara be­­man­nad.
Snarast möjligt kommer polis­stationen i Alvesta att vara be­­man­nad.Foto: Lillian Andersson

I dagsläget har polisstationen i Alvesta öppet en eftermiddag i veckan för att bland annat ta emot hittegods. Då finns en polis på plats. Resten av tiden står stationen tom.

Men nu kommer det att ske en förändring. I höst ska det finnas poliser som har sin placering i Alvesta.

– Visst har det funnits en oro över att det har saknats poliser i Alvesta, men vi har en hög polisiär närvaro här. Vi är snabbt på plats i Alvesta och tar rattfyllerister och dylikt. Alvesta är ett prioriterat område. Det gäller för mig att styra verksamheten så att det blir rättvist i hela länet, säger Jonas Eek.

Jonas Eek säger att det finns en hög acceptans för att stationen inte varit bemannad.

– Vi får inte så mycket kritik för det numera. Det beror på att vi har en hög polisiär närvaro och är snabbt på plats.

En anledning till att man inte haft poliser placerade i Alvesta beror på närheten till Växjö. Men nu satsar man ändå på polisplacering i Alvesta. Hur många det handlar om vill Jonas Eek inte svara på. Inte heller när det är dags.

– Det kommer att finnas poliser som har sin arbetsplats på Alvesta polisstation. Detta ska ske så fort som möjligt.

– Hur stor bemanningen blir och arbetstiderna behåller vi för oss själva. Men det kommer att finnas polis i Alvesta och det kan hända att de jobbar helger. Det blir på prov och sedan kommer det att bli utvärderingar. I övrigt så finns det polis i Växjö och Ljungby dygnet runt, säger Jonas Eek.

Receptionstiden på stationen kommer att vara kvar en eftermiddag i veckan som vanligt.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.