Annons

Preem stänger pumparna i centralorten

Mackdöden har nått också Alvesta. I nästa vecka slår Preem igen vid 88:an. Men butiken lever vidare.
Alvesta • Publicerad 23 mars 2011
Preemmacken i Alvesta stängs. Men 88:an lever vidare.Foto: 

Ägaren Lars Ny bekräftar stängningen pumparna.

– Både butiken och glasskiosken ska leva kvar. Stängningen av pumparna påverkar, men det blir inga andra förändringar, säger Lars Ny.

Annons

Lars Ny har drivit butiken och macken i 14 år. Han är lite överraskad av Preems beslut.

– Det var inte vad man drömde om för 14 år sedan. När jag sålde som mest sålde jag tre miljoner liter bensin per år, nu säljer jag två, två och en halv, det har talats om en gräns på en miljon. Jag kunde inte tänka mig att de skulle gå på den här volymen, säger han.

– Det är tråkigt för samhället, tråkigt för Alvestaborna. Det blir kanske bara en bensinstation kvar i framtiden. Alvestaborna får tänka sig för var de handlar och var de tankar, om de vill ha något kvar i samhället.

Butiken har idag ungefär fem anställda. Personalen kommer att dras ner något till följd av mackstängningen.

– Men jag hoppas kunna driva vidare den här lilla trevliga butiken, som hetat 88:an i 30 år, säger Lars Ny.

Thomas Ögren, Preems presschef, säger att bensinstationen stängs i nästa vecka på torsdag. Först tas pumparna bort, sedan sker sanering.

– Skälet till stängningen är att vi ser att vi inte kan få igen en investering. Det är de skärpta reglerna kring drivmedelshanteringen som gör att vi hade behövt investera för att driva macken vidare., säger Thomas Ögren.

– Med de små marginaler som är i dag måste man sälja oerhört mycket bensin för att det ska gå runt.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons