Annons

Ribacke kan bli Olesens efterträdare

Per Ribacke (S) kan vara det tunga namn, som skulle kunna ersätta Robert Olesen (S), som satsar på heltidsuppdrag som regionpolitiker.
Alvesta • Publicerad 22 februari 2014
Per Ribacke (S).
Per Ribacke (S).Foto: 
Foto: 

Per Ribacke är ledamot i kommunstyrelsen och i utbildningsnämnden, där han sitter i arbetsutskottet. Tidigare var han ordförande i barn- och ungdomsnämnden och senare vice ordförande, när S var stödparti till M.

Kan du tänka dig att ersätta Robert Olesen när han lämnar Alvestapolitiken för regionpolitiken?

Annons

– Får jag frågan så får jag överväga. Men jag vet inte, valberedningen har lite att jobba med. Vi siktar på att ta kommunstyrelsens ordförandepost efter valet. Det måste ske rekrytering till det, svarar Per Ribacke.

Tillfälligt kommer dock Per Ribacke att vara lite mindre politiskt aktiv. Han har begärt att entledigas från uppdragen i arbetsutskott och antagningsutskott. Han ska arbeta i Stockholm och det utses inte ersättare för dessa uppdrag.

– Det blir knepigt att åka från Stockholm för att sammanträda ett par timmar i Alvesta, därför är det bäst att en annan utses.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons