Annons

”Självklart är det ett besvärligt läge”

Flera förändringar bland chefsposterna inom Alvesta kommun kommer att ske i vår. Det handlar om IT-chefen Göran Lundahl och marknadschefen Tomas Hedevik.
Alvesta • Publicerad 17 februari 2012
Sven Munck är kommunchef i Alvesta.Foto: 
förändring Tomas Hedevik, marknadschef och Göran Lundahl, IT-chef, har sagt upp sig.Foto: 

Göran Lundahl har arbetat inom kommunen sedan 1980 och har ungefär fyra år kvar till pensionering. Orsaken till att han vill lämna sin post om IT-chef är att han vill trappa ner.

– Jag har varit chef i många år nu och känner att jag inte vill ha den positionen längre. Vi håller på att föra diskussioner internt, jag vet ännu inte vad det blir för lösning. Jag vill inte spekulera eller gå ut med några önskemål, men jag hoppas att det ska vara klart inom några veckor. Vem som ska ta över efter mig vet jag inte, säger Göran Lundahl.

Annons

Den 30 juni slutar Lundahl som chef, liksom marknadschefen Tomas Hedevik.

Tomas Hedevik har varit anställd som marknadschef sedan augusti 2007.

– Vi diskuterar förändringar som jag inte vill gå in på, säger han.

Han säger att han kommer att behålla de arbetsuppgifter han har, men om han även i framtiden kan titulera sig marknadschef vet han inte.

– Kommunchefen Sven Munck och jag är i princip överens om smådetaljerna. Det är jag som har initierat den här diskussionen, jag ville förändra vissa saker.

Vad är det som ska förändras?

– Det handlar om tydlighet i roller. Att tydliggöra de mandat som finns. Jag ser inte att det handlar om rekrytering till marknadschef, säger Tomas Hedevik.

Sven Munck bekräftar att både Göran Lundahl och Tomas Hedevik sagt upp sina chefstjänster till halvårsskiftet.

– Självklart är det ett besvärligt läge. Vi håller på att se över organisationen på kommunledningskontoret. Vi måste lösa det här innan sommaren. Sedan får vi jobba vidare med hur vi ska ha det i längre perspektiv, säger Sven Munck.

Har du själv märkt några vibbar?

– Det har funnits vibbar, annars hade de väl inte sagt upp sig antar jag. Jag vill inte spekulera i det.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons