Skyltar på gång till Hälsans stig

Nu är det på gång med skyltarna till Hälsans stig i Alvesta. Stigens sträckning har varit klar länge, men skyltarna har lyst med sin frånvaro.
Alvesta • Publicerad 21 maj 2010
Urban Stattin.
Urban Stattin.Foto: Margitta Lennartsson

Men nu är alltså skyltarna på väg från leverantören i Stockholm.

Många har undrat varför detta dröjt så länge, bland andra PRO-föreningen i Alvesta, som skänkte 10?000 kronor av föreningens revyöverskott till stigen.

– Det blev en eftersläpning, det var oklart vem som skulle sätta upp dem. Trots att pengarna finns på kommunens konto, stigen var klar och godkänd i fjol, så blev det en eftersläpning, säger Urban Stattin, verksamhetschef på vårdscentralen i Alvesta och ordförande i kommunens Hälsoråd.

Men frågorna har löst sig nu. Ansvaret för uppsättningen av skyltarna ligger hos förvaltningen för samhällsplanering.

– Det är inte så många stolpar att sätta upp. De flesta sätts på befintliga stolpar, som lyktstolpar. Och så ska det sättas upp en tavla, som berättar om Hälsans stig.

Hälsorådet började driva frågan om Hälsans stig, en lättframkomlig promenadväg för personer med rullstolar och rullatorer. Den nästan fyra kilometer långa promenadrundan i samhället har godkänts av Hjärt- och lungsjukas förbund, som bidragit ekonomiskt liksom landstinget Kronoberg.

– För mig känns det mycket bra nu. Många äldre vill ut och gå. Men de vill känna trygghet. De vill bli sedda om de ramlar ihop och vill inte gå i skogen, säger Urban Stattin.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.