Annons

Sofies pappa fick sin permobil stulen – lokal Facebookgrupp kom till undsättning: ”Han är väldigt tacksam”

Permobilen är ett livsavgörande hjälpmedel för Sofie Nyléns pappa.
När han fick den stulen från sitt garage medan han var på semester blev en grannsamverkansgrupp på Facebook räddningen.
– Det är väldigt fint att engagemanget kan leda till något positivt.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Alvesta • Publicerad 15 november 2023 • Uppdaterad 17 november 2023

”Permobil mellan Falkgatan och Stenlyckegatan”.

Det var det meddelande som Sofie Nylén först såg i en lokal grannsamverkansgrupp i Alvesta. Hennes pappa har förvisso en permobil, men då han var utomlands och hon vet att den står i garaget tänkte hon inte på saken.

Annons

Det var först när hennes pappa kom hem och han berättade att han haft inbrott och att permobilen permobilen var borta som hon gjorde kopplingen.

– Då hade jag ändå själv cyklat förbi den tidigare men inte tänkt på det mer än så. Och när vi skulle åka för att hämta den stod den inte längre kvar på samma ställe, säger Sofie Nylén.

Sofie Nyléns pappa fick hjälp med att hitta sin stulna permobil tack vara engagemanget i en lokal Facebookgrupp.
Sofie Nyléns pappa fick hjälp med att hitta sin stulna permobil tack vara engagemanget i en lokal Facebookgrupp.Foto: Privat

Hur blev den stulen från första början?

– Det är väldigt oklart då inget var uppbrutet eller skadat men någon lyckats ta sig in ändå. Det fanns andra grejer i garaget de kunde tagit också men som lämnades kvar.

Engagemanget i Facebookgruppen höll i sig. Rapporter kom in om ungdomar de sett använda permobilen i centrala Alvesta, samtidigt som folk försökte hitta ägaren. Till slut hittades den också på en närliggande gata.

– Pappa var ganska orolig hela tiden då han har permobilen av en anledning. Den är ett livsavgörande hjälpmedel och han blir helt låst utan den och han kan varken åka på sina läkarbesök eller göra andra ärenden.

”Jag tycker det är kul att se hur gruppen kan generera något positivt.”
Sofie Nylén

Även om det snabbt konstaterades att permobilen fått ganska omfattande skador och måste lämnas in för reparation, kunde de till slut få med den hem igen.

– Han är väldigt tacksam för att han fått hjälp att få den tillbaka och för att grannsamverkansgruppen kunde hjälpa till.

– Det har varit ganska mycket diskussioner om onödiga inlägg i gruppen och personen som är administratör har själv fått mycket klagomål och tråkiga kommentarer. Så jag tycker det är kul att se hur gruppen kan generera något positivt och att den inte alls är onödig. Att folk hjälper till när det behövs.

Oskar TinggrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons