Annons

Stenarna är kvar utanför företag

Stenarna som kommunen placerade utanför Jonas Mörcks företag ligger kvar. Inga kontakter som kan ändra på detta har tagits.
Alvesta • Publicerad 10 februari 2014
Foto: 
Kommunens stenar vid Olvägen i Vislanda.Smålandsposten den 16 november 2013.Foto: Margitta Lennartsson

De ligger där eftersom Jonas Mörck vägrade köpa en bit mark av Alvesta kommun för det begärda priset.

Varken ordförande Matz Athley (M) i nämnden för samhällsplanering eller planeringschef Magnus Wigren tyckte att det var konstigt att de placerats där; stenarna hävdar kommunens mark.

Annons

Förvaltningschef Ulf Arvidssons lovade ändå att han skulle titta på hur man långsiktigt ska kunna avgränsa ytan på ett annat sätt.

Men efter nästan tre månader ligger stenarna fort­farande kvar.

- Det har inte tagits några vidare kontakter. Vi får se var vi landar. Givetvis ska det inte se ut så här i evighet. En del skämtare har hört av sig, som vill köpa marken. De flesta tycker att det är bra med stenarna, säger Ulf Arvidsson.

Stenarna finns inte ut­ritade i detaljplanen. Enligt förvaltningschef Ulf Arvidsson på samhällsplaneringen är det inget problem.

- Detaljplanen tillåter att stenarna lagts ut. En detaljplan styr inte detaljer. Vi har märkt ut kommunens tomt, säger han och tillägger att framåt våren kan det bli klart om stenarna ska ligga kvar eller inte.

Är det ett lika stort problem att villaägare ibland använder kommunal mark för vedupplag och liknande som att Jonas Mörck skulle kunna använda den stenutmärkta ytan som parkering?

- Det är ett inte prioriterat problem. Vi håller ögonen på det, håller det på rimlig nivå, skickar ut förelägganden ibland. Frågan är inte okänd, svarar Ulf Arvidsson.

Jonas Mörck orkar inte lägga mer engagemang på stenarna.

- Men jag tycker att det är bedrövligt att kommunen lägger pengar på att placera ut stenar så här, säger Jonas Mörck.

Bakgrunden är att när Olvägen byggdes om sattes ett stålstaket upp mellan väg och företag med infart från vägen. Övriga företag, men inte Jonas Mörck, köpte markplättar­na som fick ett naturligt samband med deras tomter.

Fotnot: Smålandsposten skrev om stenarna den 16, 19 och 20 november.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons