Tre rutor slogs sönder med yxa

Tre rutor sönderslagna med yxa. Det var vad som mötte personalen på Lisas blommor på måndagen när de skulle ­öppna butiken.
Alvesta • Publicerad 13 augusti 2013
Med en yxa slogs fönsterrutor sönder på Lisas Blommor i centrala Alvesta.Foto: Lillian Andersson
Med en yxa slogs fönsterrutor sönder på Lisas Blommor i centrala Alvesta.Foto: Lillian AnderssonFoto: 

Tre rutor, två i dörrarna och ett fönster, slogs natten till måndag sönder med en yxa. Tydliga spår av eggen syns i de kraftiga glasen.

– De har inte kommit in i lokalen, vi har ju jättebra fönster. Men det blev en hel del merarbete för personalen som kom för att öppna butiken, säger butikens ägare Lisa Jonasson.

Det var vid halv ett på natten som en ­granne hörde smällarna och beskriver dem som pistolskott. Enligt inre befäl på polisen i Växjö har vittnen sett två personer och ropat till dem. Gärningsmännen ska då ha försvunnit från platsen men återkommit en stund senare.

Polisen var snabbt på plats och kunde också snabbt konstatera att det var en yxa som använts för att krossa rutorna.

Lisa Jonasson har tidigare råkat ut för att någon försökt att ta sig in i butiken men det är tio år sedan. Och hon förundras över att någon ens försökt.

– Det finns ju inget att ta i butiken. Blommor är ju inte så stöldbegärliga, säger hon.

Även på 88:ans jour, på Sköldstavägen, var det ett inbrottsförsök under natten. Om något stulits är oklart. Polisen gör ingen koppling mellan de båda brotten och tror därmed inte att det är samma gärningsmän.

Lillian Andersson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.