Treårsplan tas fram för utställningshall

En konkret arbetsplan för hur verksamheten i utställningshallen ska organiseras och finansieras ska tas fram. Planen ska gälla tre år framåt.
Alvesta • Publicerad 11 mars 2010
Sven Sunesson (c).
Sven Sunesson (c).Foto: 

Kommunstyrelsen har gett kommunledningskontoret uppdraget att ta fram arbetsplanen.

Vi ska bland annat kontakta organisationer och andra, som svarat att de har intresse i utställningshallen och ta reda på konkret vad de vill ha ut och hur de kan bidra finansiellt, säger Sven Sunesson (c), kommunstyrelsens vice ordförande.

Samtidigt förs diskussioner med fastighetsägaren Järnhusen. Hyran är ett diskussionsämne. Exakt vilka lokalutrymmen som kan disponeras för utställningsverksamheten i framtiden diskuteras också.

Uppdraget är också att hitta lösningar på hur utställningshallen kan göras tillgänglig för alla. Utställningshallen i gamla vänthallen på övre våningen i det gamla stationshuset är i dagsläget inte tillgänglig för rullstolsburna och många andra med nedsatt rörelsefunktion.

Arbetsplanen eller genomförandeplanen ska redovisa mål och budget för verksamheten, externa finansiärer och gälla tre års planerad verksamhet.

-Vi vet inte om den kan bli klar till halvårsskiftet, när den nuvarande verksamheten upphör eller om det kommer att bli ett glapp, säger Sven Sunesson.

Enligt förstudien om utställningshallens framtid är Alvesta kommun den naturliga huvudmannen för utställningshallen som kan utveckla den i samarbete med olika intressenter, som också är med och finansierar verksamheten.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.