Annons

Utpressning mot sexkontakter

Hon pressade sina sexkontakter på hundra-tusentals kronor. Fick hon inte pengarna skulle hon sprida deras privata uppgifter. Nu döms Alvestakvinnan till elva månaders fängelse.
Alvesta • Publicerad 17 oktober 2012

Den 23–åriga Alvestakvinnan gick på internet ut med att hon sålde så kallade slavplatser till män som ville bli dominerade. Kvinnan uppgav annat namn än sitt eget och fick kontakt med flera män runt om i landet.

Efter en tids kontakt via nätet då kvinnan fått veta mycket om männens privatliv, började hon pressa sina sexkontakter på stora summor pengar för att inte avslöja deras privata uppgifter och vad de skrivit till varandra på internet. En man från Eskilstuna utsattes för den mest omfattade utpressningen på totalt 140 000 kronor. Pengarna fördes över till två olika konton, ett tillhörande Alvestakvinnans 27–årige pojkvän.

Annons

Kvinnan själv påstår att utpressningen var en del av ett frivilligt rollspel som ingick när männen i början av kontakten köpte den så kallade slavplatsen. Genom köpet menar hon att männen åtog sig att lyda henne och att det handlade om ett rollspel mellan parterna. Tingsrätten bedömer dock att det är uppenbart att hoten inte var ett led i någon form av rollspel, utan bara ett sätt för kvinnan att genom hot tilltvinga sig pengar.

Kvinnan förekommer sedan tidigare i belastningsregistret. Bland annat har hon dömts till skyddstillsyn för rån och misshandel. De brott som hon nu döms för är bedrägeri, tre fall av utpressning samt två fall av försök till utpressning. Alvestakvinnan döms till elva månaders fängelse.

Den 27–årige pojkvännen döms till skyddstillsyn för medhjälp till försök till utpressning, samt bedrägeri och penninghäleri.

Michelle Hallberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons