Annons

Valaffischer revs ner

Under natten till igår förstördes många av valaffischerna som är uppsatta på olika platser i Alvesta tätort.
– Det är för jävligt, säger Thomas Johnsson, överst på moderaternas vallista och en av dem som figurerar på valaffischerna.
Alvesta • Publicerad 4 september 2014
I går morse gapade många träplakat tomma. Affischerna med valbudskap från olika partier hade rivits bort.
I går morse gapade många träplakat tomma. Affischerna med valbudskap från olika partier hade rivits bort.Foto: 

I går morse gapade många träplakat tomma. Affischerna med valbudskap från olika partier hade rivits bort. Det handlar inte bara om ett parti, utan om många.

– Det är lika för alla partier. Man har gått fram systematiskt på fyra olika ställen i Alvesta. Det är fem affischer vid trafikljusen, fem stycken vid rondellen vid 88:an, tre, fyra stycken vid västra infarten, vid Påvelsgård och fem, sex vid Liljas bil. Det handlar alltså om ett tjugotal affischer sammanlagt, säger Thomas Johnsson.

Annons

Han har aldrig varit med om något liknande under de tre valrörelser han har varit med i.

– Det är för jävligt ur ett demokratiskt perspektiv. Det är viktigt att få ut sitt budskap. Jag är förbannad. Att det här ska hända i lilla Alvesta en tisdagskväll. Det är allvarligt, någon måste ha planerat att göra det här. Ännu är det inte polisanmält, vi får se hur vi ska ordna med det, säger Thomas Johnsson.

Det handlar om tid, kraft och pengar att få upp valaffischerna igen.

– Vi får material centralt, men till personvalskampanjen får vi betala ur egna fickor. Varje affisch kostar några hundra. Det är ju inte så lätt att få med folk i politiken. Jag har större banderoller som blivit förstörda, vilket innebär ungefär 4?000 kronor för mig, säger Thomas Johnsson.

Han räknade med att hans parti skulle få upp nya affischer redan under onsdagseftermiddagen.

– Det är lite bökigt. Många av politikerna jobbar ju dagtid. Dessutom behöver man vara två, tre personer för att göra jobbet.

Marie Magnusson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons