Annons

Missing People: Helt fantastisk uppslutning från Vislanda

Missing People samlade närmare 200 personer i en större sökinsats efter en försvunnen person i Vislanda under onsdagskvällen.
Vislanda • Publicerad 4 oktober 2017 • Uppdaterad 5 oktober 2017
Missing People sökte på onsdagskvällen efter en försvunnen person i Vislanda. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. ArkivfotoFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

– Vi har haft mängder med eftersökare på plats som vi ska skickat ut, säger Annika Kling, samordnare för organisationen i Kronoberg.

De flesta av de närmare 200 personerna som engagerat sig kommer direkt från Vislanda är hennes egen bedömning. Många hade uppmärksammat organisationens facebooksida där man bad om hjälp i eftersöket.

Annons

– Det här är en liten ort där de flesta känner varandra och man vill vara med och hjälpa till.

Med bas på en av ortens restauranger drog kedjan med eftersökare igång under onsdagskvällen. Ugångspunkt för sökandet var ICA-butiken där den försvunne syntes senast i lördags. Därifrån har patrullerna sökt sig utåt.

– Vi har inte gått inne i centrala Vislada utan det har rört sig om skogsdungar och annat. Nu när klockan är snart halv elva börjar det blir för mörkt för att vara ute i skogen. Vi skickar ut några till men har börjat trappa ner, säger Annika Kling.

Någon framgång har det inte blivit och det är något Annika Kling i sin tur meddelar polisen.

De fick anmälan om försvinnandet i lördags under helgen som gick men arbetar just nu inte aktivt med ärendet uppger polisens ledningscentral. Några aktiva sökinsatser pågår inte heller från deras sida.

– Vi har inte haft så mycket att gå på. Det vi vet är att alltså att den här personen sågs senast i Vislanda i lördags och sedan är försvunnen, säger Missing Peoples Annika Kling.

Även mannens anhöriga har deltagit i sökandet.

Kommer ni att fortsätta leta?

– Ja, det menar jag. Nu ska vi först gå igenom det vi gjort i kväll och sen så tar vi det därifrån, säger Annika Kling.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons