Annons
Innehåll från EMILSHUS

Gamla Riksbankshuset i Växjö totalrenoveras i höst: ”Fantastisk möjlighet att skapa eget drömkontor”

Nu finns en unik chans att hyra nyrenoverade och skräddarsydda kontorslokaler med egen takterrass i hjärtat av Växjö. Lågan, gamla Riksbankshuset, ägs numera av Emilshus och nu satsar Växjöbolaget på en välbehövlig totalrenovering.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

– Vi har planerat byggstart i augusti och siktar på inflyttning under första kvartalet nästa år, säger Pierre Folkesson, projektchef på Emilshus.

– I Lågan får hyresgästerna stor frihet att skapa sina drömkontor. Man har möjligheten att påverka både planlösning och materialval, säger han.

Den karaktäristiska trevåningsbyggnaden i hörnet av Fagrabäcksvägen och Linnégatan har en speciell historia. Det byggdes av Statens Fastighetsverk för Riksbanken 1985. Även läget är unikt, med gångavstånd till Växjö station och stadskärnans utbud av restauranger och service samt närheten till utfartsvägar.

När Emilshus köpte fastigheten för tre år sedan var Skogsstyrelsen huvudhyresgäst på våning två och tre. Myndigheten har nu flyttat till andra nyrenoverade lokaler som Emilshus också äger. Även Jaktia och Låsakuten på bottenvåningen har erbjudits nya lokaler och kommer att flytta ut i sommar, berättar Pierre Folkesson.

– Lågan sticker verkligen ut. Det är ett unikt läge med bra parkering, laddstationer, ett utmärkt skyltläge och en stor takterrass i söderläge, säger Pierre Folkesson, projektchef på Emilshus.
– Lågan sticker verkligen ut. Det är ett unikt läge med bra parkering, laddstationer, ett utmärkt skyltläge och en stor takterrass i söderläge, säger Pierre Folkesson, projektchef på Emilshus.

För det var när Skogsstyrelsen fick nya lokaler som tankarna kring en totalrenovering av Lågan föddes.

– Både innanmäte och fasad ska renoveras och fräschas upp. Det kommer att ske med varsam hand och med ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Vi behåller själva grunden, fönstersättning, trappor och hiss, och försöker återanvända så mycket som det bara går, säger han.

Första och andra våningen är redan uthyrda till IT-företaget Griffel som flyttar in under början av 2024. Kvar finns tillfälle att hyra våning tre på cirka 550 kvadratmeter och anpassa ytan utefter egna önskemål.

– Lågan sticker verkligen ut. Det är ett unikt läge. Här finns goda möjligheter för parkering, laddstationer och ett utmärkt skyltläge. I den lediga lokalen ingår också en stor takterrass i söderläge där man kan ta en lunch, fika och after work, säger Pierre Folkesson.

Boka visning redan idag

För frågor och bokning av visning kontakta Stellan Petersson, kommersiell förvaltare på Emilshus på direktnummer 010 303 93 04 eller stellan.petersson@emilshus.com

Om Lågan

• Central byggnad på Fagrabäcksvägen. Tidigare Riksbankens lokaler.

• Genomgår en totalrenovering med planerad inflyttning första kvartalet 2024.

• Totalt 2 200 kvm i tre våningsplan. 1 600 kvm på våning 1 och 2 är redan uthyrt.

• Cirka 550 kvm på våning 3 är tillgänglig för förhyrning. Kan delas av två hyresgäster.

• Egen takterrass.

• Flexibel lokal där planlösning och materialval anpassas efter önskemål.

• Bra skyltläge och parkering med möjlighet till elbilsladdning.

• Gångavstånd till Växjö station och centrums utbud av restauranger och service.

Om Emilshus

• Emilshus är ett fastighetsbolag med lokal förankring och fokus på långsiktiga samarbeten med hyresgästerna.

• Bolaget har sitt huvudkontor i Växjö och är kommunens största fastighetsägare.

• Förvärvar, utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter i Småland och södra Sverige.

• 125 fastigheter med en total uthyrningsbar area om cirka 790 000 kvm.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se