Annons
Innehåll från RENTA VÄXJÖ

Maskinspecialisten slog upp portarna till sommaren

Invigning i gassande sol tillsammans med ett dussintal maskinleverantörer är en sak. Att 374 lokala byggare dansade in på den orangea mattan gjorde det till en fullträff. Kepsen av för det jobb som Renta-teamet som under ledning av platschefen Emma Lindelöf lagt ner inför denna dag.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Gården var sprängfylld med maskinleverantörer (ingen nämnd, ingen glömd) som delade med sig av konstens alla regler och från Renta Mälardalen hade grillmästarn Sedat tagit med sig både grillar och hjälpredor. Men som alltid är det här aldrig möjligt, aldrig skoj, aldrig värt det – om inte för alla som kommer och säger hej. Stort tack för välkomnandet Växjö!

– Det är det här som vi jobbat för så länge och att nu få visa upp vad vi skapat för alla byggare känns så bra. Vi är ett taggat, tajt gäng som har nya maskiner på hyllan. Tack för alla gratulationer, hejarop och för att ni alla kom, säger Emma Lindelöf, platschef Växjö.

Det som tidigare var Växjö Bil & Släps gamla bilvårdslokal blev Gotlandsbyggens att sätta tänderna i. Som byggare av det mesta och väldigt mån om kundens tankar och önskemål flöt renoveringen på Verkstadsgatan 6 på likt Växjösjön.

– Vi har haft en väldigt bra dialog med Gotlandsbyggen hela vägen och tillsammans skapat en lokal helt anpassad efter vår verksamhet. Så bra det blev, avslutar Emma.

Renta Maskinuthyrning är utmanarna, en förening av lokala och små maskinuthyrare, som insåg att det är tillsammans som verklig förändring skapas. Ända sedan 1970-talet har Renta som lokal maskinuthyraren försett bygd efter stad med rätt maskiner, till rätt pris och i rätt tid.

Och nu startas ett nytt kapitel när Växjödepån på Verkstadsgatan 6 invigs. Fast depån har redan tjuvöppnat och såväl byggare som privatpersoner är välkomna in att hyra en bilmaskin eller släp eller vad som däremellan.

Maskinerna må komma från både när och fjärran men alla anställda är lokala experter som med stor frihet kommer förse traktens byggare med maskiner och tjänster inom hela byggsektorn.

– Vi fem är ödmjuka inför att det är byggarna som är experterna. Vårt jobb är att lyssna in till deras behov och utmaningar. Från ökade miljökrav till maskiner som verkligen gör jobbet – vi kommer stötta dem och bygga långsiktiga relationer. Vi är inget utan byggarna och privatpersonerna som hyr våra maskiner. Det är i mångt och mycket deras behov som kommer forma oss, säger Emma Lindelöf.

”Tillgängligheten är ingenting utan den lokala friheten”

Alla har sin egen syn på vad riktigt god service egentligen är och vad som är viktigt lokalt för den ene är något helt annat för andra. Renta har förenats nationellt och internationellt och har ingen ambition att hålla tillbaka. Eftersom företaget är helt övertygat om att det är föreningen som gör laget urstarkt. Det sätter högre krav på kvalitet som i sin tur skapar utveckling.

– Tillgängligheten är ingenting utan den lokala friheten. Ingenting utan att våga släppa ansvaret till var och en av oss och det är här vi enas som människor. Vi är helt övertygade om att bygga är en lagsport där kunderna är vår viktigaste spelare, vår nummer 10, säger Emma Lindelöf.

Om Renta:

• 59 depåer från Trelleborg i söder till Lycksele i norr med totalt 609 anställda.

• Renta Växjö består av ett lag på fem lokala maskinexperter: Emma, Herman, Stefan, Janni och Pontus.

• Depå invigdes den 8 juni på Verkstadsgatan 6 i Växjö.

• Närmsta syskondepåerna finns i Jönköping, Kristianstad och Hässleholm.

Renta löser alla dina utmaningar

Renta erbjuder maskiner till allt från det lilla projektet till det stora bygget. Oavsett uppdrag finns med all säkerhet rätt anläggningsmaskin i Rentas moderna maskinpark. Här kan du hyra allt från handmaskiner, grävmaskin och maskin för jordbearbetning hela vägen ut till pumpar och kompressorer. Liksom bodar, toaletter och all form av byggplanshjälp.

Det var 2016 som maskinuthyraren Kari Aulasmaa tröttnade på hur jakten på siffror förvandlade maskinuthyrarvärlden till en opersonlig vinstmaskin för ett fåtal. Sju år senare finns Renta på småorter och i större städer i åtta länder. Utan ett huvudkontor, utan centralstyre och utan ett fåtal vinnare.

Annons
Innehåll från RENTA VÄXJÖ

Läs mer:

Laget som stöttar bygg-Småland

Annons
Innehåll från RENTA VÄXJÖ

Läs mer:

Emma bygger nu upp Renta Växjö

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se