Nyheter

Polisen letar spår på silvertejp

Polisen söker efter spår på silvertejpen som 58-årige Håkan Ingerwalds händer var fastbundna med. Polisen hoppas hitta fingeravtryck eller DNA som kan för utredningen om människorov framåt.
Nyheter • Publicerad 2 mars 2012

- Jag klippte bort tejpen och den tog polisen med sig, säger Anne-Lie Simonsson i Påskallavik utanför Oskarshamn.

Det var hos familjen Simonsson som en svårt medtagen Håkan Ingerwald ringde på dörren vid 19.30-tiden på onsdagskvällen.

-Mannen berättade att han blivit kidnappad och dumpad från en bil i skogen. Han visste inte var han var någonstans men trodde att han gått under hela dagen, berättar Anne-Lie Simonsson.

Håkan Ingerwald var mycket trött och genomfrusen. Han hade strumpor, men inga skor på fötterna.

-Han la sig i hallen och vi gav honom täcke och kudde. Sedan ringde jag 112 och blev kopplad till polisen som frågade efter ett signalement.

Mannen sa vad han hette. Men Anne-Lie Simonsson kopplade inte ihop den medtagne mannen med det uppmärksammade försvinnandet förrän han sa att han bodde i Växjö.

Anne-Lie satte sig jämte mannen och upprepade flera gånger hans namn för att han skulle hålla sig vaken.

- Jag tog hand om honom tills polis och ambulans kom. Han frös väldigt mycket och var så klart chockad.

- Det kändes som han var glad att någon tog hand om honom.

Håkan Ingerwald berättade att han gått igenom en grind.

-Det tolkar jag som att det måste vara grinden till viltstängslet utmed E 22:an. Följer man sedan en liten stig 150-200 meter kommer man till vårt hus.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.