Annons

A-traktorer platsar visst i dagens trafik

Tommy S ondgör sig i en insändare den 28 januari om a-traktorer och att de inte platsar i dagens trafik.
Replik • Publicerad 4 februari 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag tar för givet att han är en av dem som ibland hamnar bakom ett långsamtgående fordon och blir extremt kränkt av detta.

Vidare påstår han att det inte är riktiga körkort de kör med. Jag har själv betalat utbildning för just det körkort som behövs för att framföra moped och a-traktor och jag kan garantera att den utbildningen är mycket mer ingående än när jag, och förmodligen också Tommy S tog körkort.

Annons

Varför ska man racka ner på ungdomar som har ett intresse?

Det är unga människor som genom att tidigt lära sig hur man framför ett fordon i trafiken förhoppningsvis blir bra förare längre fram i sina liv genom att tidigt röra sig i trafiken.

Dessvärre lär de sig kanske också av äldre bilförare att ligga tätt bakom, köra om över heldragna linjer och göra farliga omkörningar och ibland helt enkelt tuta och blinka på sådana som inte “platsar i dagens trafik“ enligt Tommy S.

Jag har själv många gånger blivit vittne till hur fruktansvärt hänsynslöst bilförare i Kronoberg beter sig mot till exempel a-traktorer, vanliga traktorer och vägarbetare.

Men det är kanske sånt beteende som Tommy S tycker "platsar in" i dagens trafik?

Den nästan totala frånvaron av trafikpoliser i Kronoberg möjliggör ett beteende här som hade varit helt omöjligt i till exempel Blekinge och Skåne län.

Krister Å

Signaturen Krister Å tycker definitivt a-traktorer hör hemma i trafiken.Foto: Mark Hanlon
Annons
Annons
Annons
Annons