unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Äggkastning mot skolpolitiker i Uppvidinge

I Smålandsposten den 8 januari rapporterades att Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Uppvidinge kommun fått ägg kastade mot sin bostad.

Den drabbade Jan Wernström (S) vill tro att nedläggningen av Uppvidinge gymnasieskola kan ligga bakom. Nu är det bara en spekulation men skulle så vara fallet tar vi givetvis avstånd från den sortens missnöjesyttringar.

Politiker står till svars inför väljarna vart fjärde år och de politiker man är missnöjd med röstar man bort. Är man å andra sidan missnöjd med ett politiskt beslut och anser det inte tillkommit på rättssäkra grunder överklagar man vilket vi från oppositionen gjort.

Vi reagerar på sättet Jan Wernström (S) breder ut sig i sin kritik mot oppositionspartierna i Smålandsposten. Han säger sig vara förbannad och anklagar oppositionen för att piska upp stämningen bland elever och unga.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Han uppger vidare att vuxna personer i ledande ställning har en viktig roll att ge elever lugn och ro och inte göra som oppositionen, nämligen ge ”eleverna hopp som leder till obstruktion bland unga”. Anser Jan Wernström att oppositionen bär ansvar för äggkastning mot hans bostad?

Vi kan inte stillatigande låta tre av fullmäktiges sju partier med några få mandats övervikt avveckla en gymnasieskola på lösa grunder. Vi ifrågasätter lagligheten i beslutet och lutar oss därför bland annat mot kommunallagens krav på ett tillförlitligt och allsidigt belyst underlag inför beslut.

I sociala medier har Jan Wernström i nedlåtande ton kallat överklagandet för ett påfund men idkar ingen självkritik. Vi har vänt oss till domstol eftersom den politiska hanteringen i Uppvidinge inte klarat leverera underlag och besvara frågor om ofullständigt redovisade kalkyler. Ansvaret ligger helt och fullt på de styrande partierna S, M och V som upprepade gånger satt i system att ärenden som återremitterats med krav på kompletteringar återkommer obesvarade.

Så var fallet med gymnasieskolan, inget svar på begärd komplettering och kommunfullmäktige beslutade stoppa pågående gymnasieutbildningar efter vårterminen 2020 till men för våra ungdomar. I värsta fall till kostnadsökningar för kommunen istället för besparingar.

Omsorg av våra ungdomar och deras framtid borde vara Uppvidinge kommuns signum!

Kent Helgesson, Landsbygdspartiet

Frida Hall Sundkvist, Centerpartiet

Robert Fredriksson, Sverigedemokraterna

”Vi kan inte stillatigande låta tre av fullmäktiges sju partier med några få mandats övervikt avveckla en gymnasieskola på lösa grunder”, skriver Kent Helgesson, Landsbygdspartiet, Frida Hall Sundkvist, Centerpartiet och Robert Fredriksson, Sverigedemokraterna.
”Vi kan inte stillatigande låta tre av fullmäktiges sju partier med några få mandats övervikt avveckla en gymnasieskola på lösa grunder”, skriver Kent Helgesson, Landsbygdspartiet, Frida Hall Sundkvist, Centerpartiet och Robert Fredriksson, Sverigedemokraterna.
Foto: Karl-Magnus Lundvall