1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ändra beslutet om lunchpriserna

Ompröva beslutet att höja lunchpriset för oss pensionärer i Tingsryd kommun.

Politikerna har beslutat att höja lunchpriset från 75 kronor till 85 kronor på kommunens restauranger och matställen. Höjningen träder i kraft den 1 augusti. Redan 75 kronor är smärtgränsen för många av oss. I många andra kommuner äter pensionärer betydligt billigare än i Tingsryd kommun.

Till grund för beslutet ligger en utredning.

Man hänvisar till krav från Skatteverket. Men förmånsbeskattning gäller inte oss pensionärer.

Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Man hänvisar till självfinansieringsprincipen. Men enligt kommunens egna handlingar är självkostnadspriset 60,65 kronor.

Man hänvisar till att det är längesedan priset justerades. Men för inte så länge sedan stod, på kommunens hemsida, lunchpris 65 kronor.

Man hänvisar till att kommunen inte får konkurrera med privata restauranger. Men på minst två andra restauranger i Tingsryd kan vi pensionärer äta billigare än 85 kronor, åtminstone efter klockan 13. I Linneryd finns inget annat matställe än det på Lindegården.

Har politikerna glömt bort oss pensionärer? Man får den uppfattningen när man läser utredningen som ligger till grund för beslutet.

Tänk om och lev upp till kommunens eget motto: ”Rätt kost är lika viktigt som medicin”.

Kenneth Enelund