1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Äventyra inte ett uppskattat arbete!

Nu är sommaren i full blom och det visar sig inte minst i Växjö kommuns parker och rabatter. En färgprakt och en estetik som ger det där lilla extra och höjer kommunens attraktionsvärde.

Det görs i dag ett fantastiskt arbete inom parkförvaltningen, både för att kommunen ska värna den biologiska mångfalden och för att vi ska ha vackra offentliga miljöer.

Det visar sig också i den jämförelse som Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) gjort. Där hamnar Växjö kommun på plats fyra när det gäller invånarnas nöjdhet kring skötsel av parker.

Detta uppskattade arbete har nu den moderatledda majoriteten valt att äventyra. Med två rader i sin budget säger man att parkskötseln ska konkurrensutsättas och att det ska sparas 5 miljoner kronor redan nästa år.

Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Vi socialdemokrater är övertygade om att detta kommer innebära försämringar i kvalitet och tror inte heller att det är möjligt att spara så mycket.

Frågorna är många: Hur ska kvaliteten säkerställas? Vad får det för konsekvenser för orterna utanför Växjö stad? Kommer de anställda att få följa med till entreprenören? Vilka merkostnader medför själva upphandlingen i administration?

Vi hoppas fortfarande att den blågröna majoriteten (M, C, KD, L och MP) omprövar sitt beslut. Vi bjuder härmed in till dialog över partigränser. Tillsammans kan vi säkert hitta samordningsvinster och samtidigt behålla en omtyckt verksamhet i kommunens regi.

Malin Lauber (S), kommunalråd

Martin Edberg (S), vice ordf. Tekniska nämnden

Läs mer

Medan du sov

Medan du sov: Här är nattens händelser

Brand i övergiven industribyggnad i Högsby kommun. Kvinna allvarligt skadad i lastbilskrock utanför Åseda.

Superettan

Öster förlorade trots mängder med chanser: ”Det är en cynisk serie”

Trots flera heta möjligheter åkte Öster hem från Halmstad med noll poäng och noll gjorda mål. Ett tema från Östers del som är lite obehagligt bekant från förra säsongen.

Krönika

Trots förlusten lovar insatsen gott

Det kan tyckas märkligt att tycka att det ser lovande ut för Öster. Detta direkt efter en 2–0-förlust och med ett facit på en seger på tio matcher.

Företagsaffär

Affärsliv: Alvestaföretag expanderar – köper Jönköpingsföretag

Alvestaföretaget har köpt GT Hiss och El i Jönköping. ”Regionen har en stor tillväxtpotential”, säger Peter Kjellsson som är delägare och marknadschef på ALT Hiss.

Superettan

Liverapportering: Så var HBK–Öster minut för minut

Det blev ännu en förlust för Öster när de åkte till Halmstad för match, men inte att Öster bjöd upp till kamp.

Affärsliv

Konkurrensverket godkänner jätteaffären

”Absolut det största vi har gjort”