Annons

Bauhaus-sångaren drabbad av hjärtinfarkt

Musik • Publicerad 15 augusti 2019
Peter Murphy på scen 2006. Arkivbild.
Peter Murphy på scen 2006. Arkivbild.Foto: Pedro Figueiredo/Wikimedia/TT

Peter Murphy, tidigare frontman i det brittiska gothrockbandet Bauhaus, drabbades på tisdagen av hjärtinfarkt inför en spelning i New York, skriver .

Det var på kvällen lokal tid som 62-årige Murphy började lida av andnöd och fördes till sjukhus. Där konstaterade läkare att det rörde sig om en hjärtinfarkt och sångaren fick två så kallade stenter inopererade för att vidga blodkärlen, uppger sjukhuset.

Annons

Murphys familj kommenterar händelsen i ett uttalande.

"Vi vill tacka alla fans för deras orubbliga stöd och hoppas att Peter kommer tillbaka till scenen med ett bättre hjärta, starkare än tidigare", skriver de.

Peter Murphy är i färd med att genomföra flera konserter på spelstället Le Poisson Rouge, men tvingas nu ställa in flera kvällar.

I vintras orsakade Peter Murphy uppståndelse när han blev utkastad från sin egen spelning på Nalen i Stockholm efter ett bråk med publiken.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons