Annons

Det går inte att nonchalera ett parti

I det senaste riksdagsvalet 2018 fick Sverigedemokraterna 1 135 627 röster och blev det tredje största partiet efter Socialdemokraterna och Moderaterna.
Insändare • Publicerad 8 februari 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

En tanke är att SD fick många sympatiröster för att de under valdebatterna mobbades av de övriga partierna. Centerpartiet och Liberalerna fick stora skälvan, lämnade Alliansen och blev vänner med regeringspartierna för att från den basen kunna fortsätta att förhindra Sverigedemokraterna att komma in i den politiska värmen.

De har aldrig förstått att man inte kan nonchalera så många människor som har röstat på SD. Idag är därför SD opinionsmässigt det största partiet.

Annons

Acceptera fakta och ta striden med alla riksdagspartierna. Be om ursäkt och gå ut till samhället och predika att mobbning inte hör hemma i vårt land.

Risken finns nu istället att två andra f.d. allianspartier blir utstötta från riksdagen. Ni två ska inte fega ut nu utan gå istället till strid mot er akilleshäl, främlingsfientligheten. Det finns bara några enstaka Sverigedemokrater som inte har förstått att vi alla behöver varandra.

Sivert Bergvall

Det går inte att nonchalera SD, anser Sivert Bergvall.
Det går inte att nonchalera SD, anser Sivert Bergvall.Foto: Jonas Ekströmer/TT
Annons
Annons
Annons
Annons