unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

En annorlunda påsk med potential

Ibland blir det inte som man tänkt sig. Det talesättet passar väldigt bra in på en påsk i pandemins tecken.

En påsk utan alla nära och kära omkring sig och långt ifrån lantställen och orosfri ledighet är nog inte vad någon tänkt sig, men nu blir det så. Det kan låta definitivt och dystert. Därför vill vi påminna om att Kronoberg är en fantastisk region! Här finns mycket att se och göra utan att utsätta sig själv och andra för onödiga smittorisker.

Att vara ute i naturen är bra för både kropp och själ, och naturutflykterna i Kronoberg är många. Vandra i nationalparken Åsnen, Rönnö naturreservat eller Singelstorps fly. Ta en skogstur till Singoallas grotta, döpt efter Viktor Rydbergs kända bok. Besök något av de många utegym som finns runt om i Kronobergs kommuner.

Föredrar du att hålla dig inomhus finns en rad framstående författare från Kronoberg att rekommendera. Eller varför inte se en inspelad konsert via Musik i Syd? För dig som ändå längtar bort från länet kan det fria inträdet på statliga museum som den rödgröna regeringen införde 2016 nu nyttjas även genom olika sociala medier; dagligen erbjuds digitala guidningar och visningar av samlingar.

Så ställ inte in – ställ om. Mycket av det du vill göra går att göra men på andra sätt. Vi vet att många upplever att det är knepigt att ställa om till det digitala, men när man väl gjort det öppnar sig en helt ny värld av möjligheter. Visste du exempelvis att man numera kan släktforska helt gratis, hemma från köksbordet? Våga ställa om så gott det går och framförallt - våga fråga om du behöver hjälp med omställningen! Vi är många som gärna hjälper till.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

När tillvaron känns tung och lösningen långt borta – lyft blicken och njut av den fantastiska region vi lever i och ta del av de oändliga möjligheter som finns att hålla sig sysselsatt i tider som dessa, år 2020. Håll huvudet kallt, hjärtat varmt och händerna rena.

Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen, Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, RosMarie Jönsson Neckö (S), vice ordförande Destination Småland, Karl Paine (S), blivande 2:e vice ordförande i kulturnämnden, Joakim Pohlman (S), 2:e vice ordförande i regionala utvecklingsnämnden, Magnus Carlberg (S), 2:e vice ordförande i folkhälsoberedningen, Peter Freij (S), 2:e vice ordförande i trafiknämnden

En vandring i Åsnen nationalpark är en bra påskutflykt, skriver politiker i Socialdemokraterna.
En vandring i Åsnen nationalpark är en bra påskutflykt, skriver politiker i Socialdemokraterna.
Foto: Urban Nilsson

Läs mer

Kommun lägger 1,4 miljoner på förnya återvinningscentral

Slänga avfall

Kommun lägger 1,4 miljoner på förnya återvinningscentral

Ska göras mer lättillgängligt för alla som slänger avfall.

Delade meningar om miljoner till Kronoberg

Höstbudgeten

Delade meningar om miljoner till Kronoberg

”Det är ett tydligt mångmiljonregn över Kronoberg”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) om höstbudgeten gällande vårt län. ”Det är en spretig budget”, säger riksdagsledamot Katarina Brännström (M).

Lyxig villa för 7,5 miljoner Växjös hetaste bostad

Hemnet

Lyxig villa för 7,5 miljoner Växjös hetaste bostad

En lyxutrustad villa i Växjö för 7,5 miljoner. Det blev förra veckans hetaste bostad i länet.

Personligt och nära med Lisa Miskovsky

Recension

Personligt och nära med Lisa Miskovsky

I lördags kom den västerbottniska låtskrivaren och musikern Lisa Miskovsky med två skickliga musiker till Nygatan 6.

Festival i coronatider: ”Odling en form av konst”

Festival

Festival i coronatider: ”Odling en form av konst”

Odling, konst, mat. Allt som skapar ett hållbart samhälle fanns med vid mini-festivalen på Brände udde.

Har gift sig med varandra – två gånger: ”Hon tyckte att hundar och hästar gick före henne”

Hundar är deras livsstil

Har gift sig med varandra – två gånger: ”Hon tyckte att hundar och hästar gick före henne”

Det vore fel att säga att Tina och Tommy Permo bara är intresserade av hundar. Snarare har hundar varit en livsstil för dem sedan 60-talet.