Annons

Felaktig bild av verkligheten

Replik • Publicerad 2 augusti 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Ibland kan man fundera på vad det är som gör att människor inte kan ta till sig av information, utan envist håller fast vid sin felaktiga bild av verkligheten.

Här kommer informationen därför en gång till: S och C styrde INTE i koalition under mandatperioden 2014–2018!

Annons

Vi hade inget uttalat samarbete. Inga gemensamma gruppmöten. Vi hade inte ens en valteknisk samverkan (som ju i grund och botten anger att ingående partier ska räknas som ett). Vad vi hade var en överenskommelse som sa att S stödde C och KD, att i minoritet tillträda som styrande koalition, mot att samsyn skulle nås inom 5 framtidsviktiga politikområden samt att S blev första förhandlingspart i alla andra frågor.

Du minns säkert hur det parlamentariska läget såg ut efter valet 2014 och hur S försökte hitta samarbete/koalitioner genom samtal med nästan alla partier? Samtal där M snabbt gjorde sig omöjliga genom att kräva halva kommunalrådsposten mot stöd av deras tre (senare endast två) mandat i kommunfullmäktige. Det var med stor frustration vi tvingades inse att vi inte kunde få ihop något hållbart S-styrt samarbete, med majoritet i både fullmäktige och styrelsen, utan fick välja en annan väg.

Mot bakgrund av ovanstående så ingick alltså S inte i styret och eftersom S var största parti inom oppositionen fick vi platserna som vice ordförande i samtliga nämnder och styrelser. Helt enligt praxis.

Hur styret ser ut i Uppvidinge i dag och huruvida M ingår eller inte, är jag inte rätt kvinna att uttala mig om, men jag kan lätt konstatera att M är långt ifrån största parti inom oppositionen.

Till sist; Försvarsargument av typen ”men du’rå...” tycker jag du ska sätta dig över Margareta. Du är en bättre politiker än så!

Camilla Ymer, oppositionsråd för S i Uppvidinge kommun 2014–2018

Annons
Annons
Annons
Annons