Annons
Nyheter

Fjorton FN-soldater dödade i Kongo-Kinshasa

I östra Kongo-Kinshasa har 14 FN-soldater dödats och över 40 skadats, rapporterar Reuters med hänvisning till FN-källor, Jean-Pierre Lacroix, chef för FN:s fredsbevarande insatser, skriver på Twitter att "ett stort antal" FN-soldater har dödats och sårats i en attack i östra Kongo-Kinshasa.(TT)
Publicerad 8 december 2017

I östra Kongo-Kinshasa har 14 FN-soldater dödats och över 40 skadats, rapporterar Reuters med hänvisning till FN-källor,

Jean-Pierre Lacroix, chef för FN:s fredsbevarande insatser, skriver på Twitter att "ett stort antal" FN-soldater har dödats och sårats i en attack i östra Kongo-Kinshasa.

Annons

Han skriver att attacken ägde rum i provinsen Norra Kivu på torsdagskvällen. Han säger inte vilka som låg bakom attacken, eller hur många som skadats eller dödats. Medicinska evakueringar pågår, skriver han.

I oktober dödades två FN-soldater från Tanzania i östra Kongo-Kinshasa, och minst tolv soldater skadades. En militärbas vid staden Beni attackerades av rebellgruppen Allied democratic forces (ADF), som domineras av konservativa ugandiska muslimer.

Styrkan i östra Kongo-Kinshasa, Monusco, är FN:s största fredsinsats och har till uppgift att stävja våldet i östra delen av landet där en rad väpnade grupper finns.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons