Försäkringskassan utnyttjar läkarbristen!

Många sjuka personer blir i dag nekade sjukpenning av Försäkringskassan. Anledningen är ofta att Försäkringskassan begär omfattande beskrivning på hur den sjukes besvär hindrar denne att arbeta.
Insändare • Publicerad 22 juli 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Försäkringskassan sköter inte längre sin uppgift, tycker MR Nilsson.
Försäkringskassan sköter inte längre sin uppgift, tycker MR Nilsson.Foto: JESSICA GOW / TT

Alla vet att det råder brist på läkare och väntetiderna är långa, administration tar allt för mycket tid för läkare i förhållande till kontakt och samtal med patienter. Detta utnyttjar Försäkringskassan genom att begära väldigt uttömmande och omfattande beskrivningar om hur patientens sjukdom eller besvär kan påverka densamma i olika typer av arbetssituationer!?

Läkarens primära åtagande är enligt de flesta skattebetalare att diagnostisera och bota patientens åkommor! Inte att skriva en roman om hur dessa påverkar patienten i olika arbetssituationer!

Försäkringskassan sparar pengar på grund av situationen med läkarbrist! Vad händer då med den sjuke som inte får sin rättmätiga sjukpenning? Jo denne tvingas söka underhållsstöd hos kommunen. Då man i denna situation är sjuk och inte kan jobba förväntas man att börja tigga pengar av sin kommun. Det är inte helt lätt. Man måste ta kontakt med soc och ta sig dit med hela sin ekonomiska historia.

Allt för att Försäkringskassan inte längre sköter sin uppgift! Sjukkassan hette det en gång. En av alla medborgare betald försäkring för att inte råka illa ut på grund av sjukdom. Redan innan vi föds betalas det in pengar till Försäkringskassan. Vi iordningställer rum till påtänkta familjemedlemmar, vi köper barnvagn, nappar, blöjor med mera. Sedan vid första lönen betalar vi skatt till staten som hanterar Försäkringskassan, och hela arbetslivet därefter! Att i dag konstatera att Försäkringskassan fullständigt obegripligt nekar personer som arbetat i kanske 35 år eller mer sjukpenning vid sjukdom, utslitning med mera anser jag vara rent kriminellt och oförskämt, ett hån mot de som betalat sin sjukförsäkring! Dessutom är det konstigt att de tillfällen som Försäkringskassan ändrat sina åtaganden har varit när S har regerat!?

MR Nilsson