unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Försämra inte arbetsvillkor för personalen

Nu har den moderata ledningen i Region Kronoberg föreslagit att slopa extra OB-tillägg för undersköterskor. Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande säger till media att pengar kan användas bättre än till vår viktigaste resurs personalen.

Beslut om OB-tillägget har varit en viktig personalpolitisk insats för att Region Kronoberg ska vara en attraktiv arbetsgivare.

Det har varit en satsning som går till dem som bäst behöver det. Det handlar om våra undersköterskor och annan personal som gör ett fantastiskt jobb varje dygn inom vården. Vad ska pengarna användas till som är bättre än satsningar på vårdpersonalen? Vill inte den politiska ledningen att Region Kronoberg ska vara en attraktiv arbetsgivare?

Under förra mandatperioden har Miljöpartiet aktivt varit med och drivit på för att regionen ska vara en attraktiv arbetsgivare och vårdpersonal ska få bättre arbetsvillkor och arbetsmiljö. Det handlar även om en ökad tillgänglighet till vården för kronobergarna. Region Kronoberg brottas likt stora delar av svensk hälso- och sjukvård med tillgänglighetsproblematik. Främst kan tillgänglighetsproblemen kopplas samman med utmaningar i kompetensförsörjningen.

För att klara kompetensförsörjningen behöver regionen fortsatt arbeta aktivt med att vara attraktivare arbetsgivare. Regionen måste jobba med vårdprocesser, så att alltid rätt person gör rätt sak i rätt ordning.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Vi är stolta för de beslut som tagits i Region Kronoberg om att satsa på vårdpersonalen, däribland bättre arbetsvillkor för undersköterskor, sjuksköterskor, läkare och annan personal. Om vi inte minns fel var också alla partier överens när beslut togs i regionstyrelsen. Därför tycker vi det är en dålig idé att nu slopa extra OB-tillägg och göra påtagliga försämringar i arbetsvillkoren för personalen. Det kommer sannolikt drabba regionen negativt.

Region Kronoberg behöver fortsättningsvis vara en attraktiv arbetsgivare.

Michael Öberg (MP), talesperson regionpolitiska frågor

Cheryl Jones Fur (MP), språkrör för Miljöpartiet de Gröna Kronoberg

”Region Kronoberg behöver fortsättningsvis vara en attraktiv arbetsgivare”, skriver Michael Öberg (MP) och Cheryl Jones Fur (MP).
”Region Kronoberg behöver fortsättningsvis vara en attraktiv arbetsgivare”, skriver Michael Öberg (MP) och Cheryl Jones Fur (MP).
Foto: LEIF R JANSSON / TT