Försämra inte för cityhandeln

Insändare Artikeln publicerades

Jag blev både upprörd och konfunderad över hur Växjö kommun tänker.

Cityhandeln i Växjö har det tufft. Gör det inte ännu svårare med högre p-avgifter, anser Gunilla Lundström.
Foto: Lennart Ernstsson
Cityhandeln i Växjö har det tufft. Gör det inte ännu svårare med högre p-avgifter, anser Gunilla Lundström.

I dag lever affärerna i Växjö centrum ett tufft liv. Bland annat på grund av alla affärscentra i utkanterna av staden, men också på grund av dyra parkeringar och svårt att hitta p-platser.

Visst vill vi ha ett levande Växjö centrum. Det är mycket trevligt att åka in till staden och kolla i de butiker som finns kvar. Oftast passar inte busstiderna med visiterna i stan.

Det är lätt att ta bilen för oss som bor ett flertal mil utanför Växjö stad. Det blir då också lättare att bära varor man handlat i centrum till bilen.

Varför inte införa P-skiva som många städer har. Då behöver man inte ha parkeringsautomater som måste tömmas och servas. Det kan inte bli dyrare för kommunen om man inför P-skiva. Det fungerar i många städer runt om i Sverige. Man ställer in tiden man parkerade. Det är lätt att kolla om man har stått för länge.

Måtte Växjö kommun ta sitt förnuft till fånga och inte försämra för cityhandeln med högra p-avgifter. Det är tufft nog som det är utan det också. Alla stormarknader stjäl livet från Växjö city.

Gunilla Lundström, Väckelsång