Annons

Forskarna är eniga – ”kontroversen” är mellan lekmän

Insändare • Publicerad 13 augusti 2019
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Gällande Greta:

Nu var det Greta som påverkade sina föräldrar till att sträva mot att leva klimatneutralt. Inte vice versa. Skolplikten gäller alla. Greta har haft anpassad skolgång. Hennes avgångsbetyg från nian innehåller tre B, resten A. Hur var dina, Sivert? Tänk också på vilket fantastiskt nätverk hon byggt upp under året. Exempelvis Obama, påven och Schwarzenegger.

Annons

Men det som påverkar Greta är publicerad forskning. I Sverige backar 200 klimatforskare henne. Det är typ alla vi har inom fältet. Du nämner 20 – vilka forskare är det? Är de ens publicerade i vetenskapliga journaler? Jag tvivlar.

Gällande forskning:

Resten du skriver är också helt galet. Proteininnehållet på grödor som växer på friland går ned då koldioxidhalten ökar. Det gör också djurs storlek. Att utveckla det tar för mycket plats i en insändare.

Det finns ingen pågående ”vetenskaplig kontrovers” angående klimathotet. Finns egentligen inget stort att debattera. 99,99 procent av de publicerade forskarna anser att människan är orsaken. ”Kontroversen” pågår mellan lekmän. Klimatforskarna är enigare i den här frågan än biologer var om evolution och fysiker var om gravitation. Läs om sista meningen.

Christine Tidåsen

Annons
Annons
Annons
Annons