unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Inga fler avsteg från planen om utfasning av hyrpersonal

Det står utan tvivel att Region Kronoberg återigen behöver ta ett fastare grepp om utfasningen av hyrpersonal. Det skriver tre socialdemokratiska representanter från regionen som ser risker med att göra avsteg från den beslutade utfasningsplanen och hoppas att detta är sista gången avsteg görs.
Region Kronoberg måste hitta andra sätt än hyrpersonal för att lösa de bemanningssvårigheter som uppstår, skriver artikelförfattarna.
Region Kronoberg måste hitta andra sätt än hyrpersonal för att lösa de bemanningssvårigheter som uppstår, skriver artikelförfattarna.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I slutet av oktober 2019 fattade regionstyrelsen beslut om en uppdaterad utfasningsplan för att uppnå oberoende av hyrpersonal. Redan fyra månader senare behöver nu avsteg från planen göras. Det känns inte bra.

Socialdemokraterna ser risker med att göra avsteg från beslutad utfasningsplan och hoppas att detta är sista gången avsteg görs. Trots detta valde vi att delta i beslutet och godkänna tillfälligt avsteg. Detta med bakgrund av beslutsunderlaget som redovisade att konsekvenserna om beslutad plan följs är flera, bland annat kan patientsäkerheten under sommaren och öppethållandet av akutmottagningen i Ljungby äventyras. Det vill vi inte riskera.

Det står utan tvivel att Region Kronoberg återigen behöver ta ett fastare grepp om utfasningen av hyrpersonal. Efter att ha minskat under 2018 ökade återigen antalet timmar med inhyrd bemanning med 7 000 på läkarsidan och 15 500 på sjuksköterskesidan under 2019. Totalt inhyrdes under året 159 472 timmar av läkar- och sjuksköterskebemanning. Samtidigt ökade Region Kronoberg kostnader för hyrpersonal och motsvarade 5,7 procent i förhållande till kostnader för egen personal. Regionens långsiktiga mål om 2 procent, vilket är lika med ’oberoende av hyrpersonal’, känns just nu väldigt långt borta.

Ska utfasningen av hyrpersonal fungera på riktigt behöver vi alla befintliga medarbetare och samtidigt locka till oss nya anställda. Det kommer vi inte lyckas med om vi ger med ena handen och tar med den andra. Region Kronoberg behöver fatta fler beslut i en riktning som gör att fler vill arbeta hos oss - inte tvärtom. Just nu finns både bra och dåliga exempel på Region Kronobergs personalpolitik. Bra exempel: Avtalet om att satsa på särskilt yrkesskickliga som slutits med Vårdförbundet på central nivå gavs med beslut om tilläggsbudget 2020 reell möjlighet att uppnås. Dåligt exempel: Det moderatledda styrets beslut, med instämmande av Sverigedemokraterna, att inte förlänga satsningen på 60-procentigt höjd OB-ersättning för vissa yrkesgrupper däribland undersköterskor och skötare. Vi socialdemokrater befarar att detta riskerar att leda till att posten ”hyrkostnaden övriga grupper” ökar i Region Kronoberg nästa årsredovisning. Region Kronoberg måste sluta skicka dubbla budskap i personalpolitiken för att lyckas bli oberoende av hyrpersonal.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

2017 togs det första beslutet om att fasa ut hyrpersonal, både på regional och nationell nivå. Beslutet var enhälligt. Målet var då att Region Kronoberg skulle vara oberoende av hyrpersonal 1 januari 2019. Det målet har vi misslyckats med över partigränser. Nu måste vi ta ordentliga krafttag för att komma på rätt väg igen. På den vägen ser vi inte att fler avsteg från beslutad utfasningsplan kan bli aktuella. Varje gång vi gör avsteg från planen gör vi det svårare för oss själva att nå det långsiktiga målet. Region Kronoberg måste hitta andra sätt att lösa de bemanningssvårigheter som uppstår, även om det känns tufft.

Henrietta Serrate (S), 2:e vice ordförande i regionstyrelsen

Robert Olesen (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden

Magnus Carlberg (S), Ledamot i regionstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Delade meningar om miljoner till Kronoberg

Höstbudgeten

Delade meningar om miljoner till Kronoberg

”Det är ett tydligt mångmiljonregn över Kronoberg”, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) om höstbudgeten gällande vårt län. ”Det är en spretig budget”, säger riksdagsledamot Katarina Brännström (M).

Ofarlig knöl visade sig vara cancer – tre år senare

Lex Maria

Ofarlig knöl visade sig vara cancer – tre år senare

En förändring i ena bröstet hos en patient bedömdes 2016 vara godartad. Tre år senare var beskedet ett annat.

Lyxig villa för 7,5 miljoner Växjös hetaste bostad

Hemnet

Lyxig villa för 7,5 miljoner Växjös hetaste bostad

En lyxutrustad villa i Växjö för 7,5 miljoner. Det blev förra veckans hetaste bostad i länet.

Minst antal coronapatienter på sjukhus sedan i mars

Region Kronoberg

Minst antal coronapatienter på sjukhus sedan i mars

Under helgen har tre covid-patienter fått lämna länets sjukhus.

Sparkrav: Fler miljonbesparingar - trots miljoner i statsbidrag

Lessebo

Sparkrav: Fler miljonbesparingar - trots miljoner i statsbidrag

Statsbidragen har haglat över Lessebo kommun. I år har rambudgetbeslut försenats, bland annat för att invänta fler. Ändå föreslås nya miljonbesparingar för nämnderna.

Politikerns läcka kan få konsekvenser: "Får man inte ansvarsfrihet kan man bli entledigad"

Alvesta

Politikerns läcka kan få konsekvenser: "Får man inte ansvarsfrihet kan man bli entledigad"

Lars-Olof Franzén (A-A) läckte summan pengar kommunstyrelsen är beredda att ge förra kommunchefen.