Kortsiktighet la grunden för Uppvidinge

Långsiktighet och politiker utan egotänkande är vad som kan föra Uppvidinge kommun framåt mot stolta blomstrande tider.
Replik • Publicerad 8 oktober 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

I sak om att vi måste behålla gymnasieskolan håller jag med Patrik Davidsson (C) att god utbildning är viktigt för vår välfärd och är den i närområdet bromsas trenden med avfolkning.

Med långsiktighet menar jag att se en horisont 30-40 år framåt och inte som nu under sin mandatperiod.

Minns väl att det var under C+KD:s ledning som basen till de svåra förhållandena skapades.

För att rädda ett kommunalt bostadsbolag öppnades famnen för flyktingmottagning. Hur många gånger fick vi inte höra ”så smart det var att fylla lägenheterna samtidighet som man fick stora bidrag från staten”, men vem tänkte på konsekvenserna att smekmånaden en gång tar slut och man står där själva med det ekonomiska ansvaret.

Sedan fortsatte det kortsiktiga tänkandet med att C och KD allierade sig med S för att få behålla sina positioner inom maktens korridorer, som yttrade sig i personalkarusellen i Uppvidinge som minst kostat 10 000 000 kronor.

Långsiktighet i dag är att värna om våra tillgångar som är bra industri, framtidens arbetskraft (våra ungdomar), bra byggnader (gymnasieskolan och Älghultskolan), strategisk infrastruktur och vår orörda natur som kan komma att bli en turistmagnet.

Kennet Karlsson, Medborgerlig Samling MED

”Långsiktighet i dag är att värna om våra tillgångar som är bra industri, framtidens arbetskraft (våra ungdomar), bra byggnader (gymnasieskolan och Älghultskolan), strategisk infrastruktur och vår orörda natur som kan komma att bli en turistmagnet”, skriver Kennet Karlsson, Medborgerlig Samling MED.
”Långsiktighet i dag är att värna om våra tillgångar som är bra industri, framtidens arbetskraft (våra ungdomar), bra byggnader (gymnasieskolan och Älghultskolan), strategisk infrastruktur och vår orörda natur som kan komma att bli en turistmagnet”, skriver Kennet Karlsson, Medborgerlig Samling MED.Foto: Karl-Magnus Lundvall