Annons

Ligger regionen först i segregerings-SM

Nu har Region Kronoberg gjort det, tagit ett segregerande beslut mot all sunt förnuft. Höjning med 272 procent av utprovning av hörapparat är skamligt. Det slår mot en del av befolkning som för det mesta inte bara är hörselnedsatt utan också ofta i behov av andra hjälpmedel.
Insändare • Publicerad 14 april 2020
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Jose Cattolica menar att Region Kronobergs beslut om hörapparater kommer att ha en segregerande effekt.
Jose Cattolica menar att Region Kronobergs beslut om hörapparater kommer att ha en segregerande effekt.Foto: Staffan Lindbom

Politikerna i Region Kronoberg lever antagligen i en fantasivärld, där de inte tvekar att slå mot äldre, sjuka och pensionärer. Politikerna vet att den gruppen inte kan ta till strejk för att komma i en förhandlingsposition. Det är alltså en ojämn och orättvis kamp.

Vi har Hörselskadades Riksförbund som enda verktyg att påverka och kämpa för våra rättigheter och hoppas att folk i allmänhet begriper det och stödjer oss.

Annons

Det här leder utan tvekan till ett mer segregerat samhälle med allas dess konsekvenser, isolering och till och med medicinskt osäkerhet för äldre och personal på äldreboende, sjukhusbesök och så vidare.

Personal som jobbar med hörselnedsatta personer kommer att ha det ännu svårare när behövande med all säkerhet kommer dra sig för att skaffa hörhjälpmedel på grund av de kostnaderna.

Mitt i en pandemi väljer politikerna i Region Kronoberg att slå under bältet, hel orimligt, nästintill omänskligt.

Underskottet som Region Kronoberg har beror inte på hörselskadade, så varför en höjning av 272 procent?

Jose Cattolica

Annons
Annons
Annons
Annons