unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Mårdslycke ska vara en mötesplats för alla

En politiker i Tingsryds kommun uttalade sig i ett reportage i Smålandsposten den 24 april på ett sådant sätt att man får uppfattningen att Tingsryd Resort skulle ta över ett strövområde för allmänheten. Detta påstående är felaktigt. Vi värnar om både allmänheten och turismen, skriver Jan-Olof Colleen, vd, Tingsryd Resort AB.
Jan-Olof Colleen skriver att Tingsryd Resort värnar om både allmänheten och turismen.
Jan-Olof Colleen skriver att Tingsryd Resort värnar om både allmänheten och turismen.
Foto: Emelie Olsson

Vi har förslag på hur vi vill utveckla Mårdslyckeområdet så det blir ännu attraktivare och gynnar Tingsryds kommun, Tingsryd Resort, ridanläggningen, allmänheten, stärker centrumhandel och ökar turismen.

Turismen i Tingsryds kommun har de senaste tio åren fördubblats. Vi räknar med att under de kommande tio åren få en lika stor ökning av övernattande gäster. En ökning av camping och stuggäster medför att vi kan göra större investeringar till exempel i ett poolområde. För Tingsryd Resort är det helt avgörande för våra satsningar att vi kan få mark att växa på som tilltalar våra gäster. Vi har gemensamt med ridanläggningen ritat in områden på en karta som tillgodoser både ridanläggningen, Tingsryd Resorts och allmänhetens framtida behov.

Kommuner där besöksnäringen är stor bidrar till att skapa attraktiva kommuner, vilket stärker handel, leder till inflyttning, man väljer att bo kvar eller flytta tillbaka till sin hemkommun. Här har turismen i Tingsryds kommun stor betydelse.

Det finns ett stort naturområde mellan Kurorten och fram till campingen/hästverksamheten. Här kan man skapa ett attraktivt område för allmänheten och turister att vistas i. Strandpromenaden som går utefter sjön Tiken säkerställer allmänhetens tillträde till området. Man rustar upp ridstigar, hästhagar och promenadvägar samt förskönar befintliga områden genom att gallra ut träd, rensa bort sly, man öppnar upp landskapet och får sjöutsikt. Man förhöjer upplevelsen i naturen och man får ett lugnt och vackert område att vistas i. De som vill ha skog och helt orörd natur väljer andra platser som det finns gott om i närområdet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

År 2010 var Tingsryd kommun förutseende att planera in stora markområden för framtida behov för Tingsryd Resort. I planprogrammet 2019 som är tänkt att gälla under många år framåt har man tvärt emot tidigare beslut från 2010 minskat ner rejält på markområden för Tingsryd Resort, trots att vi har haft en fördubbling av antalet gästnätter de senaste tio åren. Tingsryd kommun har som uttalat mål att turismen är en prioriterad näring.

En satsning på parken i Mårdslyckeområdet är viktigt för kommuninvånare och turister. Här skapar man aktiviteter i en attraktiv miljö.

Tingsryd Resort är en familjecamping där alla aktiviteter som finns i parken är betydelsefulla.

Området som campingen vill förvärva blir en naturlig fortsättning av befintlig camping. Det påverkar inte det rörliga friluftslivet negativt utan tvärtom får vi mer människor som rör sig i området.

Vi välkomnar turister och allmänheten till Mårdslyckeområdet, barnfamiljer, vuxna, ungdomar, pensionärer, föreningar, företag och organisationer. Vi vill att Mårdslycke ska vara en mötesplats för alla.

Tingsryd Resort AB

Jan-Olof Colleen, vd