1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nytt scenkonsthus behövs i Växjö

Liberalerna är övertygade. Regionteatern Blekinge Kronoberg och Växjö behöver ett nytt scenkonsthus, skriver Yngve Filipsson (L) och Gunnar Nordmark (L).
Bild från föreställningen ”Älskade Araby”.
Foto: Ebba Sund

I en engagerad insändare med rubriken ”Vilken fest” i Smålandsposten den 13 mars berättar Olof Thedin, om hur han upplevt Regionteatern Blekinge/Kronobergs uppsättning av Thomas Vinterbergs ”Festen”. Han avslutar bland annat med ”Att Regionteatern kan producera en föreställning av den här kalibern borde övertyga varje politiker i Växjö om att vi måste våga satsa på ett nytt scenkonstens hus.”

Vi Liberaler i Region Kronoberg och i Växjö kommun är redan övertygade. Regionteatern Blekinge Kronoberg och Växjö behöver ett nytt scenkonsthus.

I vår har Regionteatern producerat två föreställningar, som är långt utöver det vanliga. Förutom ”Festen” är det också ”Älskade Araby”. Båda föreställningarna har fått lysande kritik och de spelas för fullsatta hus.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Regionteatern Blekinge/Kronoberg har en viktig uppgift när det gäller att låta människor möta och utöva scenkonst och annan kultur, inte bara i Växjö, Kronoberg och Blekinge, utan i hela södra Sverige.

Det uppdraget försvåras i dag kraftigt, av de mycket stora brister i tillgänglighet och arbetsmiljö som finns i Regionteaterns lokaler i Växjö. Nu görs på initiativ av bland andra Liberalerna i Region Kronoberg och i Växjö kommun en genomgång, av hur man ska kunna rätta till de värsta bristerna när det gäller nuvarande lokaler, men det räcker inte.

Vill vi i Växjö även i framtiden se föreställningar som ”Festen” och ”Älskade Araby”, eller uppleva högkvalitativa dansföreställningar behöver Växjö ett nytt scenkonsthus.

Yngve Filipsson, gruppledare för Liberalerna i Region Kronoberg

Gunnar Nordmark, gruppledare för Liberalerna i Växjö kommun

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Älmhult

Bilen kedjades fast

När bilägaren kom ut ut för att hämta sitt fordon så var framhjulet fastkedjat.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.