unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Övertidsstopp, ja tack – men se då också till att lösa problemen, Tingsryds kommun!

För att vi ordinarie undersköterskor och vårdbiträden ska kunna slippa jobba övertid behövs det ju andra med erfarenhet, utbildning och viljan att jobba, men det har ni inga?
Dags för Tingsryds kommun att vakna tycker en trött undersköterska.
Dags för Tingsryds kommun att vakna tycker en trött undersköterska.
Foto: Emelie Olsson
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi vill inte heller jobba övertid varje dag, vi hade med gärna kommit hem och ätit varm middag med våra familjer samt orkat umgås med dem innan det är dags att lägga sig för att orka med ännu en dag. Ge oss verktyg till att klara av att utföra alla våra arbetsuppgifter och bli klara i tid, vi kan inte trolla.

Utöver beviljade insatser hos våra omsorgstagare ska vi även hinna jobba i tvättstugan, dokumentera och skriva genomförandeplaner i program vi knappt har hunnit lära oss, packa upp tvätt från tvätteri och så vidare. Fler och fler insatser beviljas hos allt fler omsorgstagare då vi självklart ska se till att man ska få bo hemma så länge man kan, men ingen personal sätts in utan att vi får tjata och argumentera för behovet av det.

Inne på boenden skär man ner på personal samtidigt som extra tjänster dras in och mer läggs på ordinarie bemanningen. Ett helt bygge ska hinna städas mellan toalettbesök, matservering, städ hos omsorgstagare, duschar och att faktiskt bara finnas till för våra gamla!

Vården är på väg rakt åt skogen, utbildad och erfaren personal orkar inte mer och försvinner vilket sänker patientsäkerheten för våra äldre och sjuka. Vi är inte värda mer än smutsen på våra arbetsskor, som vi får stå för själva, ni försämrar vår arbetsmiljö ständigt med nerskärningar och hårdare arbetsbelastning.

Vem ska ta över? Vem tar över när måttet är rågat? Avvikelserna ökar, medicinska missar ökar och uteblivna insatser ökar men så länge det inte kostar kommunen något gör det inget, vi kan snart erbjuda södra Sveriges sämsta vård men det gör inget för Tingsryds kommun så länge siffrorna går uppåt. Dags för Carlberg och Hansson att vakna, till slut är det kanske ni som får ta över när alla andra har försvunnit!

Nu ger snart även denna undersköterska upp, det är inte längre värt det!

Trött usk!

Läs mer