Petronella A Lindgren: Många reaktioner efter advokatgranskningen

Växjö Artikeln publicerades

Vilka reaktioner Advokatgranskningen har fått! Ni läsare har hört av er i mängder och berömt det arbete som ligger till grund för de avslöjanden som sedan i torsdags publicerats.

Den senaste veckans granskning av advokater har gjort att många läsare reagerat och hört av sig till redaktionen.
Foto: Petronella A Lindgren
Den senaste veckans granskning av advokater har gjort att många läsare reagerat och hört av sig till redaktionen.

Många upprörs av det granskningen kommit fram till. Att flera av advokaterna i den stora tandvårdshärvan dubbeldebiterat och lämnat falska uppgifter till Växjö tingsrätt.

Det är en uppsjö av positiva kommentarer vi har tagit del av: I sociala medier, i mejl till redaktionen och såklart främst till reportrarna bakom granskningen, kriminalreporter Daniel Johansson och näringslivsreporter Johan Persson.

Här är en del av läsarnas synpunkter:

”Bra, riktig journalistik! Granska och gräv!!!”

”Heja journalister som gräver fram sånt här! Så pinsamt för advokaterna som blir påkomna! Hoppas det gör att man granskar dessa fakturor bättre i fortsättningen! Och att de som fuskar blir åtalade och får försvara sig själva så att det inte blir ytterligare advokater som får profitera på detta!”

”Skrämmande att personer i den positionen inte har någon moral!”

”Så fruktansvärt besviken jag blir på dessa människor. Det är skattepengar som kunde gått till skolan, vården, omsorgen, infrastrukturen etc. Sicka själviska girigbukar. Tack SMP. Hoppas det blir åtal. För att vara på två ställen samtidigt går inte. Det är falskt det de uppgett.”

”Låt dom byta plats med sina klienter”

”Sätt ett fast pris och inte några godtyckliga fakturor”

”Bra att ni granskar!”

”Det måste finnas ett system/verktyg som omöjliggör dubbeldebitering eftersom dessa herrar inte verkar mogna nog att hantera ett förtroende.”

”Tack SMP! Tack för att ni finns! Tack för att ni granskar och avslöjar sådant som vi vanliga skattebetalare inte har möjlighet att göra (...) Tack för den fria pressen!”

”Som gammal journalist är det en fröjd att läsa er granskning av advokaterna. Lysande jobbat! En stor eloge till Daniel och Johan för deras insats. Tack!”

”Avslöjandena om advokaternas dubbla ersättningar är lysande journalistik! Jag har själv många gånger undrat om de saltat sina räkningar men aldrig haft tid eller ork att göra som ni gjorde. Bra jobbat. Och bra skrivna texter!”

 

Nu fortsätter granskningen. Lär mer här: