unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Regeringen fryser ute svenskar – inte EU-länderna

Att regeringen framgångsrikt vilselett svenskar från dag ett när det gäller coronapandemin är uppenbart. Signaturen UKU behöver läsa mellan raderna i all desinformation som ministrar förmedlat.
Sjukvårdspersonal visar hur ett covid-19-test tas i svaljet med hjälp av en provtagningspinne.
Sjukvårdspersonal visar hur ett covid-19-test tas i svaljet med hjälp av en provtagningspinne.
Foto: Johan Nilsson/TT
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sverige är att betrakta som en no-go-zon för övriga världen att vistas i. Varför har Sverige avvikit från WHO:s rekommendation att testa, smittspåra och isolera konstaterade fall? Jo, därför att materielbristen föranledde att Sverige medvetet tvingades bryta mot sin egen smittskyddslagstiftning. Det är en lag som är tvingande att följa. I stället för att följa lag går regeringen ut med att ”vi har en annan strategi”. Sverige har helt enkelt inte de resurser som krävs att följa WHO:s rekommendationer, då man bränt upp, skänkt och sålt skyddsutrustning oavsett regering de senaste 30 åren.

Folket tog makten från kungen, men viljan att axla ansvaret för makten finns inte. Regeringen tar inget ansvar utan skyller sitt till­korta­kommande på myndigheter, sjukvårdspersonal och regioner. Alla länder behandlas lika inför EU. När man visar att sjukdomens spridning har minskat avsevärt och stabiliserats under längre tid kan man lätta på restriktionerna. Det har alla länder utom Sverige visat i Europa.

Sverigebesökare blir satta i karantän vid hemkomst plus att de så klart vet att det är en uppenbar hälso­risk att besöka landet annorlunda. Risken är större för turisten än för svensken att smittas. Sverigebilden är allt annat än god och en återkommande ovälkommen huvud­värk för allt fler. Regeringen och svensken med erfarenhet av sportlovsresenärer som flög hem viruset riskerar medvetet att bli de som skickar viruset hem med turister på semester i Sverige. Skada man själv lidit och ­lider borde ingen regering vilja skicka på annan. Förhoppningsvis väljer få turister Sverige före något annat land att semestra i.

Pernilla Wikelund, ordförande SD Växjö

Christer Svensson, politisk sekreterare SD Växjö