Annons

S ger uttryck för en torftig människosyn

Socialdemokraterna i Region Kronoberg föreslår nu att alla som ger blod ska få gratis bussresor till och från sjukhuset, även inom Växjö kommun, och inte bara de som bor utanför Växjö som det är nu.
Debatt • Publicerad 15 januari 2020
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det är enligt mig en trist och torftig människosyn som Socialdemokraterna ger uttryck för, när de tror att medmänsklighet och viljan att hjälpa till kan köpas med en bussbiljett.

Är synen på Växjöbor den att det är snålhet som gör att de inte skänker blod, och att en gratis bussresa ska göra skillnad?

Annons

Visst ska vi uppmuntra fler att ge blod, det behövs verkligen i vårt län. Men Socialdemokraterna i Kronoberg tror att lösningen på alla problem stavas gratis.

Problemet är bara att inget någonsin är gratis och måste alltid betalas av någon. När vi står inför tuffa ekonomiska tider måste prioriteringar göras, på alla håll. Men ett populistiskt förslag om mer saker gratis är inte rätt prioritering.

René Jaramillo (M), ersättare Regionfullmäktige

”Det är enligt mig en trist och torftig människosyn som Socialdemokraterna ger uttryck för, när de tror att medmänsklighet och viljan att hjälpa till kan köpas med en bussbiljett”, skriver René Jaramillo (M).
”Det är enligt mig en trist och torftig människosyn som Socialdemokraterna ger uttryck för, när de tror att medmänsklighet och viljan att hjälpa till kan köpas med en bussbiljett”, skriver René Jaramillo (M).Foto: Johan Christensen

Annons
Annons
Annons
Annons