1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Simhallen hör hemma vid sjön

Jag besökte Rosenlundshallen i Jönköping under tre olika tillfällen mitt på dagen under 2018. Vid samtliga tre besök var jag ensam i deras fina 50 metersbassäng när jag drog mina längder.
Leif Sjölin tror att simhallens placering är bra för besöksantalet.
Foto: LENA GUNNARSSON

Rosenlundsbadet är placerat mellan centrum av Jönköping och Huskvarna i utställningsområdet. Om man vid samma tid besöker Simhallen i Växjö är i regel alla banor upptagna och man får försöka dela bana med någon.

Detta är fantastiskt för simsporten kan utövas av alla, gammal som ung, bara man är simkunnig. Själv har jag fyllt 80 men kan fortfarande simma som i ungdomens dagar även om det inte går lika fort.

Simning är nyttigt för hjärta, lungor, skelett, muskler och själen (man tänker många fina tankar när man ligger där och bärs upp av vattnets fantastiska lyftkraft). Alla som rör sig i vattnet upplever detta, så låt simhallen ligga kvar på denna centrala fina plats.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Det har antytts att Simförbundet skulle ligga bakom en önskan att placera simhallen utanför centrum. Själv har jag en gång mottagit ett diplom från Simförbundet där det står "för förtjänstfullt arbete till simidrottens främjande". Jag hoppas verkligen det inte ligger något dessa rykten, då skulle ju Simförbundet motverka sina egna ideal.

Simma lugnt önskar Leif Sjölin

Läs mer

Grovt rån

Växjö: Fortfarande ingen gripen efter rån

En ung man blev rånad av fyra, för honom, okända män i Växjö.

Nyheter

Larm: Koldioxidläckage hos Rasta – lokal avspärrad

Strax före klockan 07 på söndagsmorgonen kom larm om ett gasutsläpp hos Rasta i Markaryd.

Trafikolycka

Riksväg 23: Anmälan om smitning från trafikolycka

Strax före klockan 04 på natten till söndagen larmades räddningstjänst, ambulanspersonal och polis till riksväg 23 vid Liatorp i Älmhults kommun.

Brott

Kvinna gripen – misstänks för våld mot polispatrull

Polis grep en kvinna i Växjö på lördagskvällen.

Hantverkarkurs

Gamla möbler får ny skrud i populär kurs

Arvegods och andrahandsfynd har plockats ner från vinden för att få nya kläder och stabilare sitsar i kursen i möbeltapetsering.

Coronatider

Kronobergarna köper mer sexleksaker i coronatider

Sedan svenskarna uppmanades att jobba hemifrån, har konsumtionen av sexleksaker ökat i hela landet.