Annons

Snälla, håll min morfar i handen

Jag vet att jag inte är ensam med dessa känslor och att morfar bara är en i mängden bland alla pensionärer och sjuka. Jag vill genom detta inlägg nå ut till alla inom vård och omsorg.
Insändare • Publicerad 1 april 2020
Detta är en insändare i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Stanna upp, se dem, visa kärlek och respekt. Möt morfar när han är ledsen, glad eller arg och låt han få vara det”, skriver Sandra Lind.Foto: Janerik Henriksson/TT

Till alla er som jobbar med våra anhöriga som vi i dessa coronatider inte får träffa. Vi är deras trygga punkter i livet, deras hopp och glädje. Men nu kan vi inte finnas där för dem. Inte kolla på tv tillsammans eller bara sitta bredvid och ge ro.

Det smärtar mig när jag vet hur stressigt och pressat det är på äldreboendena och sjukhusen. Men mitt i all stress ber jag er att stanna upp. För morfar och alla vårdtagares skull. Stanna upp, se dem, visa kärlek och respekt. Möt morfar när han är ledsen, glad eller arg och låt han få vara det. Det är hans fulla rättighet att få utrycka sina känslor och bli bemött med kärlek.

Annons

Till er kämpar inom vård och omsorg, det är tufft och slitigt. Ni är guld! Men jag ber er en sista gång att stanna upp, se, känn och vara nära. För mig och alla vi anhöriga som står maktlösa bredvid och inget kan göra.

Snälla, håll min morfars hand. Tack!

Sandra Lind, Moheda

Annons
Annons
Annons
Annons