1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Tingsrydsalternativet agerar magstarkt

Martin Uleskog, Tingsrydsalternativet, menar att situationen på kommunens förskolor skulle lyfts innan budgetarbetet.

Anmärkningsvärt med tanke på att information om detta finns i budgetförutsättningarna som Bildningsnämnden beslutat om så tidigt som den 28 mars och som varit en del av det totala budgetunderlaget ända sedan dess.

I Bildningsnämndens budgetförutsättningar framgår att mot bakgrund av prognosen för antalet barn i förskolan finns behov av utökade lokaler och antalet tjänster.

Redan den 19 mars informeras Bildningsnämnden om arbetet med kapacitetsutredningen för att belysa kommunens faktiska tillgång till adekvata lokaler i förhållande till antalet barn. Tingsrydsalternativet har haft en ordinarie ledamot i Bildningsnämnden hela 2019. Man har alltså haft alla förutsättningar att få information, ställa frågor samt drivit på i frågan om situationen på förskolorna om man inte varit nöjd.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, e-tidning, sajterna minhockey.se, minboll.se och vxoweek.se. 3 månader för endast 3 kr! (ord pris 567 kr)

Även på kommunens budgetinternat den 10–11 april lyftes situationen på kommunens förskolor. På internatet var Tingsrydsalternativets partiledare närvarande.

Så trots att partiet finns representerat i Bildningsnämnden, varit närvarande på budgetinternatet samt haft samma budgetunderlag som alla andra partier så väljer man att nu kritisera avsaknad av information som funnits eller som man kunnat begära få kompletterat om man inte varit nöjd.

Att uttrycka att ”man borde ha fått reda på det innan budgetarbetet” känns magstarkt när Tingsrydsalternativet tillsammans med Sverigedemokraterna var de enda två partier i Tingsryds kommun som inte arbetade fram ett budgetförslag alls.

I slutvoteringen vann Socialdemokraternas, Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag med stöd av Vänsterpartiet över motförslaget från Centerpartiet som fick stöd av Tingsrydsalternativet. Majoritetens förslag innebar en miljon mer till Bildningsnämnden än det budgetförslaget som Tingsrydsalternativet röstade på. Kanske värt att komma ihåg.

Magnus Carlberg (S)

”Att uttrycka att ”man borde ha fått reda på det innan budgetarbetet” känns magstarkt när Tingsrydsalternativet tillsammans med Sverigedemokraterna var de enda två partier i Tingsryds kommun som inte arbetade fram ett budgetförslag alls”, skriver Magnus Carlberg (S).

Läs mer

Sjukvård

Hyrpersonal hoppar av – BB stänger två salar

Verksamhetschefen: ”Vi har klarat av situationen”.

Dricksvatten

Kommunen tar bort uppmaning att koka dricksvattnet

”Kontroller visar att dricksvattnet är fullt tjänligt och därmed inte längre behöver kokas. I och med det kan vattnet användas som vanligt igen.”

Djur och natur

Högsäsong på katthotellet

Under semestern är det många som letar kattvakt. På Tingsryds katthotell finns alla bekvämligheter för den pälsbeklädda i familjen.

Ledare

Politiskt ofog på SVT

Johansson ville inte debattera något. Han var tvärtom där på villkor att få slippa.

Älmhult

Bilen kedjades fast

När bilägaren kom ut ut för att hämta sitt fordon så var framhjulet fastkedjat.

Ledare

Tig ej mer om Flam

Facebook behöver inte lämna någon förklaring till Flam utan kan kasta fram några standardiserade fraser om lämplighet.