Annons

Välkomna tillbaka

Debatt Växjö kommun tar del av många av de utbildningsreformer och statsbidrag som kommer från regeringen men fortfarande finns det saker att arbeta med för politikerna i Växjö. Lärarna måste ges förutsättningar för sitt arbete och vi måste vi bli bättre och attraktiva arbetsgivare, därför kommer Socialdemokraterna ha fortsatt dialog med facken och medarbetare. Det skriver Malin Lauber och Martina Forsberg.
Debatt • Publicerad 12 augusti 2019
Detta är en opinionstext i Smålandsposten. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sommarlov och sommarförskolor lider mot sitt slut och det är dags för ordinarie förskolor och skolor att dra i gång.
Sommarlov och sommarförskolor lider mot sitt slut och det är dags för ordinarie förskolor och skolor att dra i gång.Foto: Hasse Holmberg/TT

Välkomna tillbaka till fritids, skolan och förskolan! Det är dags för en ny termin fylld med nya upplevelser och nya kunskaper.

Hoppas att alla ni barn, unga och alla vuxna har haft en bra sommar, att ni har vilat upp er och nu känner er redo för höstens arbete. Hoppas att ni har fått tid för återhämtning och att det känns spännande och ­roligt att vara tillbaka igen.

Annons

Växjö kommun har duktiga och engagerade medarbetare som arbetar på våra förskolor, skolor och fritidshem. Ni ska vara stolta över det arbete ni gör. Ni är nyckeln till att våra barn och elever ges möjlighet att nå sin fulla potential.

Socialdemokraterna är övertygade om att medarbetarnas arbetsmiljö är viktig, trivs man med sitt arbete och har bra förutsättningar för att utföra det så är chansen större att man vill stanna kvar och utvecklas inom sitt yrke. Den socialdemokratiskt ledda regeringen satsar på skolan och investerar därför på olika sätt i svensk utbildning. Vi har bland annat anställt fler lärare, stärkt elevhälsan och anställt fler speciallärare och specialpedagoger, utökat undervisningstiden i matematik och Idrott och hälsa, infört ­tidigare skolstart, lovskola och läxhjälp för att alla elever ska nå ­kunskapsmålen.

Växjö kommun tar del av många av de reformer och statsbidrag som kommer från regeringen men fortfarande finns det saker att arbeta med för oss politiker i Växjö. Lärarna måste ges förutsättningar för sitt arbete och vi måste vi bli bättre och attraktiva arbetsgivare, därför kommer vi socialdemokrater ha fortsatt dialog med facken och medarbetare.

Grunden för vårt starka samhälle och våra barns framtid läggs i skolan. När vi investerar i skolan så investerar vi i vår gemensamma framtid. Sverige ska bli tryggare, med en bättre och mer jämlik kunskapsskola Vi ska ha en skola där alla barn och unga ska få bra utbildning oavsett viken skola man går i.

Inget barns skolgång ska begränsas av familjens ekonomiska förhållanden. Framtiden börjar i skolan och tillsammans ska vi skapa en bra framtid för nästa generation.

Malin Lauber (S), kommunalråd i opposition

Martina Forsberg (S), 2:a vice ordförande i utbildningsnämnden

Annons
Annons
Annons
Annons